bp обяви, че в края на миналата седмица, компанията е

...
bp обяви, че в края на миналата седмица, компанията е
Коментари Харесай

bp откри първата си зарядна станция за електрически камиони

bp разгласи, че в края на предходната седмица, компанията е разкрила публично първата си локация за зареждане на 100% електрически камиони.

Новото оборудване е локализирано на територията на комплекс на Aral в Германия (Rheinland-Pfalz) и предлага опция за презареждане на интегрираните акумулатори на електрически камиони с потенциал от до 300 kW. Инициативата на петролния колос придобива още по-екоотговорен детайл и вследствие на това, че употребяваната сила идва от възобновими източници.

Според анонса на bp, първата по рода си за компанията зарядна станция дава опция за генерирането на сред 150 и 200 километра спомагателен пробег при зареждане в продължение на 45 минути. През това време, ползвателите на новото оборудване имат опция да си починат, да похапнат и да посетят наличните на територията на комплекса тоалетни отделения.



От bp показват, че през 2021 година, в Германия са били продадени към 1000 напълно електрически камиона, а за територията на ЕВропа прогнозата е за прекосяването на границата от 150 000 единици до 2030 година.


Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР