Бойците от руската частна военна компания Вагнер, които се сражават

...
Бойците от руската частна военна компания Вагнер, които се сражават
Коментари Харесай

Вагнер спира да взема украински военнопленници - ще ги избива на бойното поле

Бойците от съветската частна военна компания " Вагнер ", които се борят в град Бахмут в Източна Украйна, ще убиват вражеските бойци и няма да вземат повече военнопленници . За това предизвести създателят на наемническата група Евгений Пригожин, оповестява " Франс прес ".

Думите му бяха във връзка оповестен в обвързван с " Вагнер " канал в " Телеграм " видеозапис на двама украинци, решили да гръмнат съветски военнопленник.

" Ще избием всички на бойното поле. Няма да вземаме повече военнопленници! " , закани се Пригожин.

" Не знаем името на нашия човек, убит от украинци ", добави той и акцентира, че според интернационалното право неговата група е била задължена " да се грижи, лекува и да не наранява " нито един военнопленник.

Пригожин уточни, че " Вагнер " не желае да нарушава интернационалното право и затова ще избива всички бойци на бойното поле.
 ISW: Пригожин е заповядал на
ISW: Пригожин е заповядал на " Вагнер " да убиват цивилни и деца в Украйна

Путин знаел за жестокостите на съветските елементи и ги окуражава

Съобщава се за наличието на бойци на " Вагнер " в като Украйна, Сирия, Либия, Мали и Централноафриканската република, където те са упреквани в злоупотреби.

Москва и Киев неведнъж взаимно са се упреквали в, откогато съветският президент Владимир Путин изпрати войски в Украйна преди повече от година.

По-рано този месец президентът на Украйна Володимир Зеленски осъди съветските " зверове ", откакто се появи видео, показващо

Пригожин отхвърли обвиняванията от страна на съветска неправителствена организация и на беглец от " Вагнер ", че членове на неговата група носят отговорност за действието.
 Украински специалисти виждат неотдавнашен завършек на ЧВК
Украински специалисти виждат неотдавнашен завършек на ЧВК " Вагнер "

Сериозни загуби и неспособност от компенсирането им на фронта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР