Бойците от националистическото подразделение Азов и блокираните на територията на

...
Бойците от националистическото подразделение Азов и блокираните на територията на
Коментари Харесай

Русия потвърди извеждането на украински бойци от Азовстал в Мариупол

Бойците от националистическото поделение " Азов " и блокираните на територията на металургичния комбинат " Азовстал " в Мариупол украински военнослужещи са почнали да се предават. Това разгласи на брифинг представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков.

Игор Конашенков заяви, че досега са се предали повече от 260 украински военни. 

" През миналото денонощие сложиха оръжие и се предадоха 265 бойци, в това число 51 тежко ранени. Всички нуждаещи се от здравна помощ са изпратени на лекуване в болничното заведение в град Новоазовск в Донецката народна република. "  

Конашенков допълни, че с високоточни ракети с морско базиране “Калибър " са били унищожени формирования на украински резервисти в Лвовска област и партиди оръжие и военна техника от Съединените щати и европейските страни, готови за изпращане в Донбас. 

По думите му високоточни ракети с въздушно и наземно базиране са поразили цели в Сумска и Черниговска област, както и на територията на по този начин наречената Донецка народна република.

" В резултат на ударите са унищожени повече от 470 националисти, изведени са от строя 68 единици военна техника ", сподели Конашенков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР