Бойци от екстремистката групировка Ислямска съпротива в Ирак са атакували

...
Бойци от екстремистката групировка Ислямска съпротива в Ирак са атакували
Коментари Харесай

Бойци атакуват базата Ал-Харир в Ирак

Бойци от екстремистката формация " Ислямска опозиция в Ирак " са атакували военновъздушната база " Ал-Харир ", заяви Der Standard. В базата, която се намира в северната част на страната,  са ситуирани американски бойци .

Съобщението за офанзивата идва в събота сутринта, часове откакто, свързани с Иранската революционна армия. Централното командване на Съединени американски щати заяви, че пилотирани и безпилотни самолети са блъснали повече от 85 цели.

Ударите идват която умъртви трима американски бойци и рани към 40 други. 

Това е единствено началото на офанзивите през уикенда, но за повишение на напрежението в Близкия изток.

Байдън и други висши водачи на Съединени американски щати предизвестяват от дни, че Съединени американски щати ще отвърнат на удара на милициите и ясно дадоха да се разбере, че това няма да бъде единствено един удар, а ще бъде етапен отговор във времето.

От средата на октомври до момента са осъществени повече от 165 набези против бази в Ирак , Сирия и Йордания, в които са ситуирани бойци на американската войска и нейните съдружници.

В момента в Сирия са ситуирани към 900 американски бойци, изпратени да се опълчват на джихадистката милиция " Ислямска страна " (ИД). В Ирак, където Съединени американски щати нахлуха през 2003 година като част от " войната против тероризма ", сега към момента има към 2500 бойци.
 Вашингтон и Багдад стартират диалози за края на американската коалиция в Ирак
Вашингтон и Багдад стартират диалози за края на американската коалиция в Ирак

Напрежение в основен район

Не е ясно какви ще бъдат идващите стъпки или дали предизвестията от страна на Съединени американски щати са предиздвикали членовете на милицията да се разпилян и да се скрият, което е затруднило Съединени американски щати да ги открият и ударят. Но беше явно, че, една от главните подкрепяни от Иран милиции, в което се споделя, че прекратява офанзивите против американските войски, не е оказало въздействие върху проектите на администрацията да отвърне на удара.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР