Бойко Ноев накоха президента заради отказа България да участва в

...
Бойко Ноев накоха президента заради отказа България да участва в
Коментари Харесай

Ще има ли ядрена война? Призивите за мир били подкрепа за Путин

Бойко Ноев накоха президента поради отхвърли България да взе участие в взаимната поръчка за Украйна на 1 милион боеприпаса

Решението на Русия да разположи тактическо нуклеарно оръжие в Беларус е за заплашване и няма да докара до нуклеарна война. Това сподели някогашният боен министър Бойко Ноев в " Тази заран " по бТВ. 

„ Руският президент Владимир Путин разчита тази негова опасност да отекне като ехтене в страни като България и някои други, което даде опция на локални политици да продължат да плашат народа с тези оръжия. Няма да бъдат употребявани тези ракети “, твърди той.

„ Ако те бъдат ситуирани в Беларус - ние помним сходно разполагане имаше в средата на 80-те години. Тогава нищо не се случи. По същия метод нищо няма да се случи и през днешния ден “, изясни Ноев.

Призивите за мир са нищо друго, с изключение на поддръжка за идеята на Владимир Путин, акцентира той.

„ Когато немските войски през времето на Втората международна война стигнаха до Москва, когато се водеше Сталинградската борба, никой не призоваваше за мир с Хитлер. Тогава западните съдружници на Съюз на съветските социалистически републики, който се отбраняваше от експанзия, десетки хиляди автомобилни средства, 14 000 самолета, 15 000 танка, няколко тона храни, без които Русия нямаше да устои на офанзивата на фашистите. Сега тези неща се обръщат “, разяснява някогашният министър. 

Според него, остарялото българско въоръжаване най-вероятно отива в Украйна. То може би ще се продаде през медиатори.

Той разяснява думите на Румен Радев, че България няма да взе участие в взаимната поръчка за Украйна на 1 милион боеприпаса, като посочи, че той се държал като цар.

„ Аз не съм сигурен дали в дадения случай той беше акуратен. Не е монарх, нито има компетенции да показва суверенитета на страната. България е парламентарна република и суверен е Народното събрание. От тази позиция Министерският съвет споделя Народното събрание императивно да продължи да подхваща всички дейности за оказване на следваща военна и военна-техническа поддръжка на Украйна “, добави ексминистърът. 

„ България заема неуверена позиция по повод спора в Украйна. Всички страни в нашето състояние използваха опцията да се освободят от бившето руско въоръжение, което повече не може да бъде обслужвано. Единствено България ще резервира или към момента резервира своите самолети. Някои от тях скоро няма да стават за нищо. Вместо в този момент против тях да получим нещо друго, което да работи по-дълго или да бъде по-модерно - ще останем със остарялото “, сподели още Ноев.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР