Бойко Борисов вероятно е единственият човек в България, живеещ с

...
Бойко Борисов вероятно е единственият човек в България, живеещ с
Коментари Харесай

Болгар, болга-а-р, айде на протести да ни види Европата

Бойко Борисов евентуално е единственият човек в България, живеещ с илюзията, че българското европредседателство няма да се трансформира в невиждана сцена на политически магарии.

В опити да сплоти съпротива и ръководещи за най-малко 6 месеца, министър председателят „ пусна кръв “ на личната си партия и държавно управление и неколкократно рискува връзките си с съдружните сътрудници от Обединени патриоти. Но това не омиротвори, а в противен случай – настърви още повече опозицията, която „ точи ножа “ на кабинета за пред европейските посетители през януари.

Още на 4-ти януари ДСБ, Да, България и „ зелени “ приготвят всеобщи вълнения в центъра на София под предлог, че пазят Пирин. Основните лозунги против втори въжен превоз на Банско към този момент са забравени. Обвинението, че Министерски съвет е разрешил строителство в 48% от парк Пирин, пък се оказа пропагандна неистина – в тази зона на парка са позволени само водохващания за противопожарни потребности с оглед големите вреди, които горските пожари нанасят всяка година на гората в Пирин.

Така уредниците на митинга го гласят като искрено политически против Борисов – на цялостна пара работят остатъците от Протестна мрежа, партийните водачи на Да, България, ДСБ и Зелените, подпомагани от няколко публицисти на директна прехрана от Цветан Василев и медиите на следствия финансист Иво Прокопиев.

Активисти на Българска социалистическа партия провеждат митинги пред Народното събрание за оставка на държавното управление всеки ден сред 17 и 31 януари, откакто се гласоподава вотът на съмнение. Не е ясно до каква степен хора на Движение за права и свободи ще се причислят към събитията, имайки поради речта на почетния водач на партията Ахмед Доган, който прикани опозицията да укроти топката, защото не е подготвена да ръководи страната.

Около средата на януари се чака да възобновят митингите си и чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Синдикатите и управлението на Министерство на вътрешните работи по този начин и не съумяха да реализират договореност с какъв брой да бъдат вдигнати заплатите на служителите на реда. Синдикалните водачи заплашиха, че ще провеждат ежедневни митинги по време на европредседателството, само че съответните проекти още не са разкрити.

На 15 януари пред очите на европейските делегати ще се разиграе и митинг на медици от общинските лечебни заведения. Сдружението на общинските лечебни заведения е оповестило желанията си по този метод да се изиска финансово избавяне на лечебните заведения. Правителството е в самобитен цуг-цванг по този въпрос – моделът на общинските лечебни заведения е изначално неправилен и те към този момент мъчно могат да бъдат финансово самостоятелни, само че бъдат ли избавени всеобщо от централния бюджет, това ще отвори кутията на Пандора. Ръководствата на общинските лечебни заведения са по начало политически назначения и зад тях елементарно може да се провиди и съответната партийна заръка.

Почти несъмнено е, че партийните структури на Българска социалистическа партия ще провеждат всеобщи митинги против всяко решение на Комисията за енергийно и водно контролиране през идващите месеци. Ситуацията с пазара на електрическа енергия е сериозна, изключително по повод тока за промишлеността. Истинското положение на водната промяна ще бъде разкрито през първите месеци на 2018 година, като съвсем несъмнено ще последва и нова серия нарастване на цената на водата. Макар това да е де факто неизбежно, защото са нужни над 10 милиарда лева вложения във ВиК инфраструктура, Българска социалистическа партия обичайно отстоява позицията, че могат да се намерят някакви „ запаси “ и цените да не се усилват.

Всичко това са единствено обществено декларираните и предстоящи митинги с политически краски – какъв брой още се приготвят скрито, ще забележим през идващите седмици. Вместо най-малко за 6 месеца да се обединим и да покажем България като заслужен член на Европейски Съюз, враговете на държавното управление ще създадат всичко допустимо не просто да основат политическа рецесия и да съборят властта, само че и трайно да очернят репутацията на страната ни на интернационално равнище.

Или казано в резюме – по време на българското европредседателство цяла Европа ще види за какво край родния котел в Ада няма дяволи пазачи.

Шепа хора тормозят туризма

Още отпреди Нова година в центъра на София така наречен екоактивисти вършат опити за блокиране на придвижването в столицата. Лозунгите са познати. Нищо ново не споделят.

Псевдоприродозащитниците афишират, че ще апелират в съда решението на държавното управление за създаване на нова кабинкова линия в Пирин. По скатовете над Банско има общо 17 писти. Те се обслужват от няколко лифта и влекове, само че кабинковият към този момент е единствено един. Това е втората по дължина пътническа въжена линия у нас, над 6 километра е. Тръгва от Банско и стига до Бъндеришка поляна. Капацитетът й е 2000 души на час. Опашките през сезона са ежедневно събитие от години насам.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР