Бойко Борисов се отказва от депутатския си имунитет, това обяви

...
Бойко Борисов се отказва от депутатския си имунитет, това обяви
Коментари Харесай

Борисов си дава имунитета

Бойко Борисов се отхвърля от депутатския си имунитет, това разгласи самият той пред публицисти в Народното събрание и посочи, че е разговарял с парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

" В България в случай че някой не ми спомене името, то се оказва, че не е важен. И тук виждам и нашите некоалиционни сътрудници, и нашата неопозиция. Затова разговарях с парламентарната група през днешния ден, въпреки всичко аз съм Бойко Борисов. Ще си дам имунитета, макар толкоз явно направеното от тогавашния основен прокурор против мен, само че аз имам вяра на българския съд и прокуратура. Няма да бъда жертва на шантаж и изнудване, с цел да си прокарват и едните, и другите решенията. Това може да пуснете в новините - ще си дам имунитета ", уточни Борисов.  

Малко по рано той съобщи пред публицисти, че имунитетът му го дава българския народ, поставяйки го " преди всичко на избори и в социологически организация, и като политическа персона " и беше безапелационен: „ на съучениците на Гешев имунитета си няма да го дам ".

По думите му вчерашното изказване на някогашния основен прокурор демонстрира, че всичко, което е направил в последните си дни, е било в подготовка на неговия политически план. Вчера Иван Гешев разгласи в близо едночасово живо включвате във фейсбук, че основава гражданско придвижване „ Справедливост за България “ и уточни, че ще е учредено на националното достолепие, християнската нравственос и българските обичайни, фамилни полезности.

" Въпреки че ме накараха да кажа, че няма да разясня развеждането ни като мечки по прокуратурите, само че в единия случай ме питаха дали съм чел в. " Марица " и сп. " Лайфстайл " и какво съм имал поради като съм споделил, че след 5 години ще се оженя, а аз се майтапих с медиите. Но по-страшно беше във Върховен касационен съд, където пристигнаха трима прокурори да ми зададат въпрос за какво съм изискал оставката на Гешев. И в този диалог зададох обикновен въпрос: " вие президента Радев викахте ли го? ", тъй като той първи изиска оставката, Христо Иванов викахте ли го - не, Кирил Петков - не, Асен Василев - не, Атанас Атанасов - не, Корнелия Нинова-  не, Слави Трифонов - не, а за какво ме викате мен ”, уточни Борисов.

По мотив появилите се през вчерашния ден известия за вероятно посещаване на украинския президент Володимир Зеленски в България, Борисов съобщи, че това би било добър знак за демократичната общественост в България, препотвърждаване на евроатлантическите цели и самопризнание за всичко, което вършим последните месеци. " Ако има такава аудиенция, ще се забележим с него ", сподели той.

" Има две тематики, които доста ме тормозят. Каховка може да няма провали, само че проблемите с АЕЦ „ Запорожие “, които излязоха от диалога сред Зеленски и Макрон – това е най-голямата нуклеарна мощ и нуклеарна бомба в Европа. Световната общественост би трябвало да подсигурява, че тази най-голяма нуклеарна централа няма да се трансформира в нуклеарна бомба ", добави водачът на ГЕРБ.

За несъстоялата се през вчерашния ден среща сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС Борисов изясни, че по принцип лидерските срещи на са закрепени.

" През вчерашния ден имаше няколко значими решения, които трябваше да се вземат и с Кирил Петков бяхме в непрекъсната връзка ", изясни той и посочи, че значимите решения, по които са говорили с Петков са свързани с комисиите по енергетика, по защита, с декларацията в поддръжка участието на Украйна в НАТО, декларацията до Висш съдебен съвет с апел да бъде спряна процедурата по желание на нов основен прокурор до избор на нов състав.

" Днес ще се забележим, това са работни срещи, в случай че има нещо да се прецизира ", уточни още Бойко Борисов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР