Бойко Борисов препоръча на министър-председателя на служебното правителство да смени

...
Бойко Борисов препоръча на министър-председателя на служебното правителство да смени
Коментари Харесай

Трифонов: Беше ясно кой ще управлява служебното правителство на Главчев

Бойко Борисов предложи на министър-председателя на служебното държавно управление да смени външния министър Стефан Димитров поради неприятна връзка с сътрудниците си. Какво значи това, нямам никаква визия, само че един час по-късно външният министър беше към този момент заменен. Това написа в формалния си профил във Facebook водачът на „ ИТН ” (ИТН) Слави Трифонов.

Той попита кой ръководи служебното държавно управление – министър-председателят Главчев или Бойко Борисов.

Отговорът в действителност беше явен, още когато стана явен съставът на държавното управление. Управлява го Бойко Борисов, няма безусловно никакъв позор да го показва, разяснява Трифонов.

Според него същинските виновници за това са Христо Иванов и „ Демократична България ” и Кирил Петков и „ Продължаваме промяната ”, тъй като с техните хрумвания е била изменена Конституцията и по този начин са дали властта в ръцете на Бойко Борисов.

Късно нощес водачът на БСП Корнелия Нинова написа във Facebook, че председателят на ГЕРБ Бойко Борисов е признал, че служебният кабинет е негов.

Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че когато ротацията на постоянния кабинет не се е случила, е написал на съпредседателя на „ Продължаваме промяната ” Асен Василев и тогавашния външен министър и вицепремиер Мария Габриел да останат министри в служебния кабинет – на финансите и на външните работи. Борисов бе безапелационен, че в служебното държавно управление ГЕРБ застават зад военния министър Атанас Запрянов и искат служебният министър председател Димитър Главчев да смени служебния външен министър Стефан Димитров. За служебното държавно управление водачът на ГЕРБ сподели, че е правено от служебния министър председател Димитър Главчев.

https://novini.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР