Бойко Борисов иска да бъде любимият пудел на Путин, но

...
Бойко Борисов иска да бъде любимият пудел на Путин, но
Коментари Харесай

Христо Иванов пред Фрог: Борисов иска да е любимият пудел на Путин

Бойко Борисов желае да бъде обичаният пудел на Путин, само че това да не се разбере в София. Този път обаче няма да му се получи. Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов пред Frognews.bg във връзка упоритостите на ГЕРБ да възвърне плана АЕЦ „ Белене “.
„ България продължава да няма енергийна тактика, цялостна енергийна политика, която да подсигурява конкуренция и рационализация, която да подсигурява вложения от стратегически западни вложители, която да ни избави от съветската енергийна взаимозависимост. Сега се връщаме към най-лошите години на енергийна дипломация, която в действителност съставлява форма на интензивно подпомагане от страна на българските управляващи за една енергийна колонизация от страна на Кремъл “, изясни Иванов.

По думите му обаче Борисов ще би трябвало да се яви на избори, с цел да получи мандат да ръководи публично като „ пудел на Путин “. Според него Борисов се държи като гимназистка, която отива на първа среща и не смее да заяви новината у дома.

„ Понеже през днешния ден той е имал поток на съзнанието, в който е споделил, че не знае защо е бил вчерашния митинг (против градежа на АЕЦ „ Белене “ – бел. ред), аз ще употребявам вашата естрада да кажа две неща. Първо митингът беше с доста явен апел да си подаде оставка, защото той в никакъв случай не е казвал на своите гласоподаватели каква политика ще води, дали ще извършва политиката дори не на Българска социалистическа партия, а на Първанов, който през вчерашния ден бе извикан да го оправдава пред Министерския съвет.

И второ, министър председателят сподели, че не можем да влезем в договаряния за потребление на това съоръжение, без да се премахнали мораториума. Но добави каква цена са предложили иранците след такива договаряния, спомняте си той направи аудиенция в Техеран. Тоест това негово изявление включва взаимоизключващо се изказване – от една страна ни е неразрешено да преговаряме, а от друга сме преговаряли с Иран. Очевидно Борисов е уплашен от митинга и от обществената реакция на желанието да се подмазва на Путин, като се връщаме към огромния шлем на Първанов “, добави Иванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР