Бойко Борисов и всички други, които се отказват от мястото

...
Бойко Борисов и всички други, които се отказват от мястото
Коментари Харесай

Лидерът на БОЕЦ каза какви врътки прави Борисов с депутатството си

" Бойко Борисов и всички други, които се отхвърлят от мястото си в Народното събрание, не се отхвърлят от това да се депутати, а кандидат-депутати ". Това разкри водачът на Групово дело БОЕЦ Георги Георгиев в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич " по телевизия Евроком.

Върховният административен съд (ВАС) отхвърли да прегледа жалбата на гражданското придвижване БОЕЦ, която имаше за цел да попречи на Бойко Борисов да се откаже от депутатския си мандат.

Сдружението нападна решението на Централната изборна комисия (ЦИК), с което Борисов беше изваден от кандидатските листи на своята партия след провеждането на изборите. После БОЕЦ подаде друга тъжба против отписването на други 14 определени за депутатите от листите на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " ИТН ".

Върховен административен съд отхвърля да преглежда жалбата с мотив, че БОЕЦ не може да обоснове юридически интерес. Право да апелират решенията на ЦИК имат единствено участниците в изборите, а БОЕЦ не взе участие.

" Направихме го и през 2019г., когато Делян Пеевски се отхвърли да бъде евродепутат. Тогава бяхме на ръба решението да бъде признато. Но от съда още веднъж взеха решение, че нямаме юридически интерес ", разяснява Георгиев.

Адв. Камен Добрев, който също гостува в предаването си, разяснява, че в действителност имат юридически интерес, тъй като те са били наблюдаващи в тези избори, само че още веднъж Върховен административен съд споделя, че нямат. " Всеки има юридически интерес, тъй като това е корист с доверие. А ние отидохме и обжалвахме с нашия член и претендент в два изборни региона Ирина Мутафчиева, която към този момент има директен интерес да апелира и този път съставът сподели, че и тя няма юридически интерес да апелира, тъй като не е определена ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР