Бойко Борисов ги матира, Шоуто на Слави приключи в политиката

...
Бойко Борисов ги матира, Шоуто на Слави приключи в политиката
Коментари Харесай

Георги Марков: Шоуто на Слави приключи в политиката, Бойко...

Бойко Борисов ги матира, " Шоуто на Слави " завърши в политиката за часове. Това написа във фейсбук някогашният народен представител от ГЕРБ и парламентарен арбитър Георги Марков във връзка началото на 45-тото Народно заседание.

Той обърна внимание на хода на ГЕРБ да предложи законопроект за мажоритарни избори - нещо, за което точно " ИТН " (ИТН) приказва от доста време.

Георги Марков е безапелационен, че при мажоритарни избори ГЕРБ ще има 120 депутати.

" Шубето е огромен боязън. " Шоуто на Слави " се уплаши и се отхвърли от личния си референдум. Предаде гласоподавателите си и стана за смях. Със 75 депутати от ГЕРБ и 50 от " Шоуто ", след 30 години парламентарна мъка, България тръгваше по нов път. Уважаеми гласоподаватели на " Шоуто на Слави ", те Ви предадоха детско, примитивно и по селски. Перспектива щяло да стане мажоритарното гласоподаване. Питам: под отлагателно изискване ли ги избрахте? ", написа още той във фейсбук.



И като парламентарен арбитър Георги Марков разяснява: " мажоритарната изборна система няма проблеми с Конституцията. За разлика от машинното, електронното и гласуването с гълъби, които имат проблем с главния ни закон, който е безапелационен за тайната на вота ".

Георги Марков насочва остри рецензии и за избора на ръководител на Народно събрание:

" Отказът на победените да дадат шефското място в Парламента на спечелилите е скандално. ТОВА Е ПОЗОР. То е патрон в сърцето на парламентарната народна власт. 2014-та и 2017-та спечелилият Бойко го оферираше на победените, а в този момент победените му го взеха. "

На първото пленарно съвещание на 45-ото Народно събрание от ПГ на ГЕРБ-СДС обявиха, че първият законопроект, който ще внесат, ще бъде за въвеждане на мажоритарни избори. От името на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов пък разгласи, че партията ще внесе промени за смяна на изборния кодекс, само че измежду тях не бе мажоритарния избор. От ГЕРБ го репликираха с крясъци: И мажоритарни избори, на което Йорданов отговори: " Трябва да има мажоритарни избори, само че гледайки тази зала... Партията, която ги предлага, няма болшинство. Освен това този парламент би трябвало да одобри първите и най-важни неща. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР