Боянското блато вече официално е със статут на воден обект,

...
Боянското блато вече официално е със статут на воден обект,
Коментари Харесай

Боянското блато официално получи статут на воден обект

Боянското тресавище към този момент публично е със статут на воден обект, съобщиМинистерството на околната среда и водите.

Директорът на Басейнова дирекция „ Дунавски регион “ (БДДР) – Плевен, издаде заповед, с която се дефинират границите на воден обект Боянско тресавище в местността Гърдова глава, регион Витоша, Столична община, се споделя в известието.

Заповедта за определяне границите на водния обект е издадена на съображение на Закона за водите, след постъпило в БДДР искане от Направление „ Архитектура и благоустройство “ на Столична община и по отношение на решение на Общинския експертен съвет по устройство на територията от юни 2022 година

Боянското тресавище попада в граници на недвижими парцели, които съставляват частна благосъстоятелност. Границите на водния обект са избрани въз основа на предоставените от Столична община хидроложки проучвания и хидравлични калкулации и при посочените в тях условия, без да се визира правото на благосъстоятелност на заинтригуваните лица, без да се откриват тежести върху парцелите им или спънки за практикуване на собствеността.

С установяването на границите на Боянското тресавище се слага началото на развой, който ще направи допустимо трайното запазване на водния обект.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР