Боян Георгиев от Димитровград е в екипа на филма „Цар

...
Боян Георгиев от Димитровград е в екипа на филма „Цар
Коментари Харесай

Българин с шанс за Оскар заради работата си във филма Цар Лъв - slava.bg

Боян Георгиев от Димитровград е в екипа на кино лентата „ Цар Лъв “, който е номиниран за влиятелната премия.

Лентата е в конкуренция за оценката в категория „ Най-добри образни резултати “, дружно с още четири заглавия – „ Отмъстителите: Краят “, „ Ирландецът “, „ 1917 “ и „ Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър “.

Само на 24, той към този момент работи в една от най-големите компании на Острова за образни резултати в киното.

Скарлет Йохансон и другите 11 артисти, номинирани за два оскара в една година
Досега не се е случвало някой артист да завоюва и двете награди, за които е номиниран
Възпитаник е на природо-математическата гимназия в Димитровград. Мечтите му го водят във Англия, където приключва 3D Компютърна Анимация.

„ Винаги съм бил влюбен в анимационните филми, тъй като са толкоз забавни “, споделя Боян.

Среща „ Цар Лъв “ на дребния екран още като дете. Първата видеокасета купува майка му. А преди година получава шанса да работи в екипа на най-новия филм: „ Бях на седмото небе, както се споделя. И в този момент е голяма наслада, че съумявам да работя върху нещо такова, което ми е останало в съзнанието от ранна възраст “.

Лентата е измежду номинираните за Оскар в категория „ Най-добри образни резултати “.

„ Аз сигурно доста се веселя. И да ужасно е възприятието да си част от екип, номиниран за Оскар! Беше извънредно мъчно. Всяко парче трева, козината на самите лъвове… Всичко е направено на компютър. Нищо не е снимано на камера. Нашата задача е просто да осветлим целия филм. Да го създадем по метода, по който режисьорът желае “, разяснява Боян.

А най-горда от триумфа му е най-близкият му човек – майка му Нана Шуравина: „ Да ви кажа аз още не мога да допускам, тъй като това е на международно равнище, може би и той не може още да го осъзнае. Страшно съм горда. Много го обичам “.

Боян към този момент работи по нови планове. А дали „ Цар Лъв “ ще грабне статуетката, не това е най-важното за него.

На въпрос какво би споделил на хората, които се опасяват да последват фантазиите си, Боян дава отговор: „ Бих им споделил просто да дават единствено напред. Да следваш задачата си и считам, че в случай че си задоволително стимулиран и целенасочен, нещата се получават “.

Източник: бТВ
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР