Боян Чуков, ФейсбукКолективният Запад в сегашното свое състояние може да

...
Боян Чуков, ФейсбукКолективният Запад в сегашното свое състояние може да
Коментари Харесай

Боян Чуков: Неоколониалната система се разпада. Единственият изход за САЩ е да свалят Путин

Боян Чуков, Facebook

Колективният Запад в настоящето свое положение може да просперира единствено в еднополюсен свят. С разпадането на последния той несъмнено ще продължи да затихва стопански. Дедоларизацията е съдбовна за него.

Неоколониалната система се разпада. Няма по какъв начин Съединени американски щати при загуба на своя световен хегемонизъм да устоят стопански. Въпреки щатския " голям " Брутният вътрешен продукт би трябвало да се огледа по-внимателно формулата, по която той се пресмята. Тя е противоречива.

Но най-важното е, че американският Брутният вътрешен продукт е 80% услуги и 20% индустрия. В Китай отношението е тъкмо противоположното: 80% индустрия и 20% услуги. В Съединени американски щати инфраструктурата е износена. Техногенните произшествия зачестяват. Няма финансов запас за саниране на инфраструктурата.

Вашингтон има единствено един излаз от тежкото състояние, в което се намира. Да смъкна Путин от власт, да сложи в Кремъл някакъв клонинг на Елцин и още един път да ограби тотално руснаците както през 90-те. Русия обаче не се дава! Отдавна Съединени американски щати не преобладават във боен проект. Остана единствено заплашителната поза.

Задълбочаването на рецесията в Съединени американски щати е право съразмерно на демонизирането на Путин. Руският президент има проблеми, само че вътре в страната. Русия до скоро водеше войната в Украйна с 25% от своята военна мощност. От известно време употребява към 50% от нея.

Военната победа на Водоснабдителна система на РФ против ВСУ е въпрос единствено на политическо решение на Кремъл, а то липсва. Огромни промишлени мощности в Украйна принадлежат на съветски олигарси, а последните пречат за вземането на политическо решение от Путин. Това го конфронтира с младите съветски генерали, което е причина за напрежение вътре в армията и страната.

Жертвите измежду съветските военни и цивилното население нарастват за сметка на съхраняването на бизнеса и ползите на съветските олигарси. Американците, мобилизирайки петата съветска колона, натискат за договаряния с Кремъл и реализиране на договорняк. Търсят заледяване на спора и краткотрайна пауза за възобновяване на военните загуби и запаси, след което неизбежно ще последва възобновяване на военните дейности.

В момента имаме цялостно разминаване на ползите сред Съединени американски щати и Русия, което не дава вяра за реализиране в обозримо бъдеще на спокойно споразумение. Освен в случай че не бъде осъществен прелом в Москва..., което е малко евентуално.

Украйна несъмнено е губещата страна и е на дневен ред какво тъкмо ще остане от нея.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР