Ботев (Пловдив) записа изключително труден, но в същото време ценен

...
Ботев (Пловдив) записа изключително труден, но в същото време ценен
Коментари Харесай

Черно море загуби у дома от Ботев

Ботев (Пловдив) записа извънредно сложен, само че в това време скъп триумф при визитата си на Черно море във Варна.

Пловдивчани победиха " моряците " с 2:1 в дуел от 22-ия кръг на efbet Лига. Мачът на “Тича ” предложи три гола, една греда и червен картон, както и доста положения. Красиан Колев (7) беше прецизен за гостите, а доста бързо " моряците " изравниха посредством Мазир Сула (19). Емануел Уме (51) още веднъж даде задатък на пловдивчани. Точукву Ннади остави Ботев с човек по-малко след втори жълт и респективно червен картон в 64-ата минута.

Срещата сигурно беше по-специална за домакините, които през вчерашния ден честваха 110 години от основаването на клуба. Освен на стадиона след края на дуела тържеството ще се реалокира в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

Днешната победа отдалеко Ботев от зоната на плейофа за изпадане и най-малко ненапълно ще подейства успокояващо на почитателите, които преди дни се разделиха със своя любим и жива легенда Тодор Неделев, поел към Лудогорец.

В 3-ата минута Александър Василев центрира топката към Атанас Илиев. Нападателят овладя ослепително на гърди, след което се завъртя и шутира от границата на наказателното поле. Ханкич също се регистрира с добра интервенция. Оказа се обаче, че Илиев е бил в състояние на засада.

В 7-ата минута на срещата Ботев поведе с гол на новото попълнение Красиан Колев. Антоан Бароан пусна доста положително подаване в кулоар към младия полузащитник, който се озова на върха на офанзивата. Колев не се поколеба и стреля незабавно към противоположния ъгъл на вратата, преодолявайки Дюлгеров.

В 14-ата минута още веднъж Колев шутира, само че този път право в ръцете на вратаря. Пет минути по-късно Черно море изравни посредством Мазир Сула. Па Конате и Красиан Колев се бяха увлекли в офанзива, което разреши на домакините да нападат по левия фланг. Последва подаване към Васил Панайотов, който се опита да центрира по земя в наказателното поле. Топката се отби в крайници на Виктор Генев и попадна право в свободния Мазир Сула, който се разписа.

В 22-ата минута Велислав Василев шутира мощно, само че право в ръцете на Ханкич. В 28-ата минута още веднъж стражът на Ботев трябваше да се намесва след шут на Алекс Фернандес. В 33-ата минута Атанас Илиев опита акробатичен удар, който не откри очертанията на вратата. И Дюлгеров трябваше да избива топката след удар на Емануел Уме, който беше много подъл и ориентиран тъкмо под горната греда.

От последвалия корнер Красиан Колев качи топката на главата на Виктор Генев, който стреля в десния непряк дирек. В добавеното време на първата част Атанас Илиев взе топката от ръцете на стража Иван Дюлгеров. Това разреши на Антоан Бароан да стреля към опразнената врата, само че от дребен ъгъл. Нападателят не съумя да означи в тази обстановка.

В 51-ата минута Ботев още веднъж поведе. Този път прецизен бе Емануел Уме, който остави Виктор Попов зад себе си с доста положително вдишване на топката. Последва слаб, само че задоволително прецизен удар около Иван Дюлгеров.

В 64-ата минута Точукву Ннади остави Ботев с човек по-малко след втори жълт и респективно червен картон, който му бе показан за задържане. В 66-ата минута Ханкич улови топката след удар с глава на Атанас Илиев. Пет минути по-късно Мазир Сула стреля доста рисково около лявата греда на вратата зад Ханкич.

В 73-ата минута Черно море получи правото да извърши дузпа за игра с ръка в наказателното поле на Виктор Генев. Ръката на бранителя беше долу при центрирането на Мазир Сула. След намесата на ВАР основният арбитър Васимир Ел-Хатиб преразгледа решението си и анулира 11-метровия углавен удар.

В 75-ата минута Ханкич парира доста мощен и прецизен удар на Алекс Фернандес тъкмо под горната греда. В 85-ата минута Атанас Илиев шутира около вратата. Същото стори и Исмаил Иса секунди по-късно. В заключителните минути на два пъти Ханкич трябваше да се намесва съответно, с цел да опази трите точки за своя отбор.

В добавеното време шансът не бе на страната на моряците, като на няколко пъти топката бе покрай това да се оплете в мрежата на Ботев, само че това не се случи. Перфектно центриране откри Исмаил Иса, който стреля с глава, само че Ханкич отрази. След това пък Живко Атанасов, а също по този начин и Атанас Илиев пропуснаха.

ЧЕРНО МОРЕ - БОТЕВ (ПД) 1:2

1:1 Красиан Колев (7)

1:1 Мазир Сула (19)

1:2 Емануел Уме (51)

Стартови сформира:

ЧЕРНО МОРЕ: 25. Иван Дюлгеров, 3. Живко Атанасов, 15. Петар Босанчич, 6. Виктор Попов, 19. Александър Василев, 71. Васил Панайотов, 77. Стефан Велев, 11. Алекс Фернандес, 8. Мазир Сула, 10. Велислав Василев, 9. Атанас Илиев;

БОТЕВ: 13. Хидайет Ханкич, 3. Па Конате, 4. Виктор Генев, 5. Красиан Колев, 11. Антоан Бароан, 15. Джеймс Ето‘о, 17. Николай Минков, 18. Самуел Супрайен, 21. Точукву Ннади, 24. Джаспър Ван Хертъм, 31. Уме Емануел;

НАЧАЛО: 15:00 часа

СТАДИОН: “Тича ”, гр. Варна

СЪДИЯ: Васимир Ел-Хатиб
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР