Ботев Пловдив стигна до своята първа победа през пролетния полусезон,

...
Ботев Пловдив стигна до своята първа победа през пролетния полусезон,
Коментари Харесай

Футболисти от академията на Ботев Пд осигуриха успеха срещу Етър с два гола след почивката

Ботев Пловдив стигна до своята първа победа през пролетния полусезон, надигравайки с 2:0 като хазаин състава на Етър Велико Търново в среща от 22-ия кръг на родната Първа лига.

Началото на дуела бе белязано от съществено напрежение сред почитателите на " жълто-черните ", като даже се стигна и до физическа разпра, а причина за грозните подиуми стана разделянето сред последователите към процесите в техния обичан клуб.

Иначе на терена Ботев беше тимът, който започва по-добре и в 19-ата минута Фаустас Степонавичюс засече подаване от ъглов удар на Ивелин Попов, само че литовецът видя по какъв начин ударът му се отбива от страничния дирек на вратата на Етър.

В оставащото време до края на първата част гостите бяха тези, които сътвориха по-опасните обстановки, само че Ловре Кнежевич и Николай Янков пропуснаха два положителни шанса да дадат задатък на своя отбор.



След подновяването на играта обаче самодейността беше на страната на " канарчетата " и по този начин се стигна до 71-ата минута, когато с доза шанс едно центриране доближи до Атанас Чернев, който с глава изведе пловдивчани напред в резултата.

Малко преди края на постоянното време пък различен младеж на Ботев Димитър Папазов се възползва от подаване на Джеймс Ето’о и с обмислен диагонален изстрел осъществя своя дебютен гол в мъжкия футбол и по този метод оформи крайното 2:0.

С триумфа момчетата на Душан Керкез събраха 32 точки, с които се изкачиха краткотрайно до 7-ото място в класирането, до момента в който Етър Велико Търново остава на дъното с едвам 10 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР