Ботев (Пловдив) се завръща на европейската сцена след четиригодишно прекъсване.

...
Ботев (Пловдив) се завръща на европейската сцена след четиригодишно прекъсване.
Коментари Харесай

Ще полетят ли канарчетата към победата срещу АПОЕЛ?

Ботев (Пловдив) се завръща на европейската сцена след четиригодишно спиране. Във втори квалификационен кръг на Лигата на конференциите " канарчетата " на Азрудин Валентич би трябвало да премерят сили с гранда на кипърския футбол АПОЕЛ (Никозия). Първият дуел сред двата тима е довечера на стадион " Васил Левски " в София, като фантазията на жълто-черната част от Пловдив е допустимо най-скоро " Колежа " да бъде приключен и от идващия сезон " канарчетата " да стартират домакинстват в интернационалните срещи в своя дом.
 Валентич преди мача с АПОЕЛ: Имаме отговорност към Toдор Неделев Валентич преди мача с АПОЕЛ: Имаме отговорност към Toдор Неделев
стартира извънредно нерешително в новия шампионат - тимът на Валентич записа две загуби от два мача и е на предпоследното място в класирането на efbet. Естествено, провалите от и не бяха признати добре от почитателите на пловдивския клуб, които се надяват допустимо най-скоро " жълто-черните " да се стабилизират.
 Генев: Не се опасяваме, концепцията е да спечелим Генев: Не се опасяваме, концепцията е да спечелим
На фона на неприятното начало в efbet Лига срещата с АПОЕЛ крие много незнайни, като последователите на " канарчетата " жадуват за мини европейски пробив, каквито имаше в по-близкото минало на тима - през 2013 година Ботев (Пловдив) стигна до третия квалификационен кръг в Лига Европа, където отпадна почтено след две равенства с Щутгарт, а през 2018 година още веднъж в третия квалификационен кръг на ЛЕ пловдивчани бяха отстранени от Маритимо.
 Бивш състезател на Ботев (Пд) и АПОЕЛ: Феновете ще се насладят на дуела сред тези два тима Бивш състезател на Ботев (Пд) и АПОЕЛ: Феновете ще се насладят на дуела сред тези два тима
Плюс за ботевистите може да бъде това, че АПОЕЛ към момента е в " лятна почивка ", като шампионата в Кипър стартира след повече от месец. Освен това отборът, чийто ментор в средата на 90-те години беше пловдивската легенда Христо Бонев, е цялостен с нови футболисти.
 Ботев против хървати или казахстанци, в случай че се оправи с АПОЕЛ Ботев против хървати или казахстанци, в случай че се оправи с АПОЕЛ
Ботев сигурно би трябвало да опита да стигне до добра преднина в резултата още в София, в случай че не желае да се " пържи " в горещата пещ в Никозия след седмица, когато по предварителни прогнози температурите в кипърската столица ще доближат до 38-39 градуса по Целзий.

Както и до момента през сезона, против тима от Острова на Афродита Ботев (Пловдив) няма да разчита на своята звезда Тодор Неделев, който продължава да се възвръща след случая, случил се в Грузия с националния тим.

Лига на конференциите, втори квалификационен кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - АПОЕЛ (НИКОЗИЯ)

Вероятни сформира:

БОТЕВ ПД (3-4-2-1): Аргилашки; Супрайен, Пунчец, Генев; Ето`о, Рабей, Мертенс, Конате; Брахими, Току; Секулич
Старши треньор: А. Валентич

АПОЕЛ (4-3-3): Белец; Сушич, Каро, Креспо, Уилър; Даушвили, Далсио, Сарфо; Теодору, Маглица, Ндонгала
Старши треньор: С. Августи

СЪДИЯ: Б. Берке (Унгария)
СТАДИОН: " Васил Левски ", София
НАЧАЛО: 20:00 часа
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР