Ботев (Пловдив) посреща Черно море в мач от първия плейофен

...
Ботев (Пловдив) посреща Черно море в мач от първия плейофен
Коментари Харесай

Ботев приема Черно море в сблъсък за Европа

Ботев (Пловдив) посреща Черно море в мач от първия плейофен кръг на efbet Лига. Интригуващият конфликт е от 19:30 часа довечера.

Той се явява пряк спор за третото място в класирането. " Жълто-черните " имат задатък от една точка. Те са трети с 46, а варненци четвърти с 45. В последния кръг от редовня сезон " моряците " претърпяха проваляне от Левски с 0:2, до момента в който Ботев надделя Славия с 2:1.

Шестима играчи отпаднаха от разширения състав на варненци по разнообразни аргументи. Голмайсторът Евгений Сердюк е осъден поради аления картон против Левски, а Цветомир Панов е с контузия от дуела на " Герена ". Аут за мача с Ботев (Пд) са още Сами Ел Анаби, Денислав Ангелов и Юлиус Каспаравичус. Шестият отсъстващ е Васил Панайотов, който претърпя интервенция и ще пропусне плайофната фаза. Добрата вест за Илиан Илиев е завръщането на Мазир Сула, който пропусна последния мач на варненци поради разтърсване.

Ботев няма съществени проблеми със сформира и даже мисли за идващия сезон. Клубът следи обстановката към крилото на Левски - Здравко Димитров. Фланговият нападател изпадна в недружелюбност пред старши треньора на " сините " Станимир Стоилов.

В постоянния сезон Черно море завоюва и двата конфликта с по 2:0, по тази причина варненци ще имат преимущество, в случай че в края на сезона двата отбора се окажат с равни точки. За Ботев е още по-важно да завоюва днешния мач, с цел да може да се откъсне на 4 точки пред днешния си противник и да понижи шанса това да се случи.

Черно море е един от най-неудобните противници за пловдивчани в последните години. " Жълто-черните " нямат победа над варненци в последните 6 конфликта посред им (4 победи и 2 равенства в изгода за Черно море). Сега в Ботев се надяват да сложат завършек на тази отрицателна серия.
 Черно море уреди контрола
Черно море уреди контрола

С Добруджа
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР