Ботев (Пловдив) победи Берое в един от най-интересните сблъсъци от

...
Ботев (Пловдив) победи Берое в един от най-интересните сблъсъци от
Коментари Харесай

Ботев спечели Битката за Тракия срещу Берое с 3:1

Ботев (Пловдив) победи Берое в един от най-интересните конфликти от 19-ия кръг на шампионата.

Битката за Тракия завърши при резултат 3:1 в интерес на домакините.

Точни в интерес на спечелилите бяха Неделев, Тонев и Шопов. За гостите се разписа Цветков.

" Канарчетата " стабилизираха представянето си след назначението на Ферарио Спасов, а през седмицата се класираха за четвъртфиналите за Купата на България след победа над Славия.

В същото време старозагорци отстъпиха с 3:4 на ЦСКА 1948 и завършиха присъединяване си в шампионата. Днес те инкасираха ново проваляне в пасива си.

В шампионата противниците са отвън Топ 6, като се изравниха на осмото място с по 25 точки на сметката си.

ТОПСПОРТ наблюдава онлайн за потребителите си случилото се на терена:

Първото полувреме започва динамично, като и двата тима побързаха първи да застрашат вратата на противника.

В 9-ата минута резултатът беше открит. Автор на първото попадение стана Тодор Неделев. Лидерът на пловдивчани се възползва от неточност на младия Гошев, заменил Перниш в последния миг. Националът получи подаване от самия пазач, който опита да откри собствен съотборник, само че вместо това асистира на Неделев.

С едно допиране мечтаният от отбори зад граница футболист даде преимущество на тима си.

Чрез Бригидо и Еуженио гостуващият състав понечи бързо да се върне в срещата. Изстрелите на двамата обаче не намираха очертанията на вратата на противника.

Все отново Еуженио стреля тъкмо в средата на полувремето, само че Георгиев хвана топката в ръцете си, макар че тя отскочи в последния миг.

Последва продължителна акция за гостите, при която Бригидо влезе в полето на съперника и върна към Конте, който обаче се забави и кълбото бе избито от краката му. Бе отсъдена и игра с ръка на атакуващия футболист на старозагорци в нахлуване.

Филипов центрира добре към Балтанов на два пъти, като в първия случай опитният играч на домакините бе покрай отбелязване на втори гол за отбора си, само че ударът му мина на сантиметри от задачата.

Минута преди приключването на първата част центриране от корнер докара до безредие в пеналта на Георгиев.

Бранител игра добре и мазета, само че топката попадна в Цветков, който с акуратен и мощен удар изравни резултата в доста значим миг от срещата.

През второто полувреме гостите получиха нови две попадения във вратата си, което реши всичко в мача малко след приключването на час игра.

В 54-ата минута Тонев взе топката на скорост в наказателното поле и от близка отдалеченост бе прецизен за 2:1.

Акциите на домакините не стопираха, а даже в противен случай - те подвигнаха в допълнение оборотите.

За страдание бе потвърдено за следващ път, че когато водачът на отбора Тодор Неделев има ден, всичко за състава е наред. За самата среща това бе чудесна вест, само че обстановката ще стане непредвидима, в случай че водачът на тима въпреки всичко се раздели с клуба поради солидно предложение от чужбина.

Предимството на Ботев (Пд) бе увеличено след 62 минути игра.

Тогава нов пробив на Неделев в наказателното поле приключи с негов изстрел в гредата и добавка на Шопов в мрежата. Младокът се разписа от няколко метра, като за него в допълнение облекчение представляваше фактът, че вратарят на старозагорци към този момент бе насочил вниманието си в друга посока.

Самият Гошев на два пъти се реваншира за грешката си при първия гол, като извади привидно невъзможни за избавяне обстановки, при удари на Балтанов и Неделев.

В последна сметка нова смяна в резултата нямаше и успеха за домакините бе факт.

В самия завършек на мача Еуженио видя два бързи жълти картона и се оказа заставен да напусне терена.

Заради случайно деяние на Бригидо пък се стигна до конфликти сред футболистите на двата състава и нови публични предизвестия.

Със извоюваните три точки пловдивчани се изравниха в класирането с днешния си противник на 8-ата позиция. И двата състава разполагат с по 25 пункта против името си в таблицата. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР