Ботев (Пловдив) не тръгна по мечтания начин през пролетния дял

...
Ботев (Пловдив) не тръгна по мечтания начин през пролетния дял
Коментари Харесай

Виктор Генев: Отиваме на Армията с високо вдигнати глави и желанието да играем хубав футбол

Ботев (Пловдив) не потегли по мечтания метод през пролетния дял от шампионата. Канарчетата направиха 0:0, като хазаин на Локо София, а след няколко дни им следва аудиенция на „ Българска войска “ против ЦСКА-София. Голямото събитие при канарчетата бе завръщането на Тодор Неделев, а това някак си прати на втора линия дебюта на новия треньор и прехвърлянията в последните дни преди подновяването на шампионата. Ето какво показа Виктор Генев за „ Тема спорт “.
Прочетете още
- Викторе, наложи се да предадеш лентата на Тодор Неделев…

– Това бе доста прекрасен и щастлив за мен миг. Аз не съм му я предал, а му я върнах. Тошко постоянно е бил нашият капитан. Той е признакът на този тим и съм благополучен, че се завърна на терена. Ние с него постоянно сме били в отлични връзки и няма безусловно никакъв проблем, че е поставил на ръката си това, което по принцип е негово.

- Как повлия чисто прочувствено завръщането на Неделев?

– Не единствено прочувствено, само че той има голямо въздействие и върху играта. Неговото наличие носи класа и убеденост. Той е водач в цялостния смисъл на думата. Няма смисъл да разясняваме чисто футболните му качества, тъй като всеки може да види по какъв начин той трансформира образа на тима.

- Ти загатна образа и това в действителност се видя, като се видя предпочитание за по-трайно притежаване на топката… Само поради наличието на Тошко ли е, или това са част от условията на новия треньор Бруно Балтазар?

– Да, това са условията на новия ни треньор, само че те са доста по-лесно изпълними, когато на терена е Тошко Неделев.

- Каква в действителност е философията на Балтазар? Какво ви сподели, че желае от вас?

– Още на първата подготовка, когато пое тима, ни сподели, че Ботев ще играе единствено за победа. Той желае да играем атакуващ, атрактивен, печеливш футбол. Иска да преобладаваме, да държим топкaта.

- Ти особено като футболист с голям опит и доста зимни подготовки зад тила си – къде съгласно теб са най-ползотворните подготовки откъм климат – Турция, Кипър, Дубай…

– Вижте, попаднах и аз на някакви такива полемики, само че аз виждам нещата по различен метод. За мен най-важни са не изискванията и климатът, а работата, която се прави. От най-голямо значение е размерът работа и влагането. А това може да стане при всевъзможни условия. Да, на едно място може да е по-лесно, само че това не е от голяма важност и в случай че е по-трудно, не е съдбовно.

- Но когато си бил на 25 градуса в Дубай, а се прибереш в България на минус 2, по какъв начин реагира организмът?

– Ние сме професионални спортисти. Да, може би има един-два дни първоначално, когато се нуждаем от адаптация, само че тя бързо минава. Обикновено след прибиране от лагер всеки тим получава почивни дни и тъкмо тогава организмът привиква, а в подготвителния развой всичко е обикновено. Така че, не би трябвало да се търси драма в това къде е подготовката. Това си е решение на управлението и е съобразено с финансовата политика.

- В последния миг се разделихте с няколко основни фигури. Как се отрази раздялата с Брахими, Току, Ману и Рабей…

– Да, потеглиха си съществени играчи, само че когато някой си тръгне, той освобождава място за различен. Ние сме 20 индивида и всеки се бори за място на терена. Няма драма и това е естествена част от футбола.

- Какво не стигна против Локо София или те просто имаха Сашо Любенов на вратата, който несъмнено имаше ден?

– Смятам, че против Локо София играхме доста, доста добре. Особено през първото полувреме показахме много положителни и забавни неща. Създадохме значително положения, само че заради липса на шанс не ги вкарахме. Да, Любенов също изигра доста мощен мач. Надявам се това, което не ни доближи в този дуел, да ни се върне в идващия.

- Второто полувреме се забави е един час – каква е реакцията на организма на един футболист при такава пауза и възпламениха ли се ръцете на масажистите?

– (Смее се.) Не, не. Не ги натоварихме доста. Основно поддържахме тонус със стречинг, раздвижвахме и се стараехме да не изстинем доста. Наистина това оказа леко въздействие след подновяването на играта, само че по-късно всички бързо влязохме в темп. Да, обстановката не беше приятна, само че в тази ситуация не считам, че има отговорни, и най-хубавото е, че и двата тима се защитиха от травми.

- Не може да не се съгласиш, че фактът, че сте по-близо до рисковата зона, в сравнение с до Топ 6, не дава отговор на името на тима, финансирането, футболистите, традициите. Имаш ли своето пояснение къде е грешката?

– Провели сме доста диалози в съблекалнята и знаем какви неточности сме позволили. Смятам, че огромна част от тях към този момент са поправени. Това се видя от представянето против Локо София. Ще се повторя, само че съгласно мен играхме мощно и не ни доближи единствено голът. Вярвам, че напредъкът ще продължи и в идващите мачове. Предстоят още доста дуели и съм уверен, че ще се измъкнем от тази позиция. Да, клубът и почитателите не го заслужават.

- Сега ви следва доста мъчно посещение – на „ Българска войска “ против водача ЦСКА. Има ли терзание?

– Не. Няма по какъв начин да има терзание. Отиваме на „ Армията “ с високо вдигнати глави и желанието да играем прекрасен футбол. Надявам се да стане прекрасен мач и имам вяра, че имаме сили да не си тръгнем с празни ръце.

- Какви ще са причините на Ботев на „ Българска войска “?

– Чисто футболни. Имаме положителни характерности и ще покажем, че можем да играем и като тим. Със сигурност няма да излезем със боязън, а задачата ни ще е победа и да зарадваме почитателите си.

- ЦСКА няма съответен голмайстор. Попаденията идват от разнообразни направления. Това затруднява ли бранителите?

– ЦСКА разполага в действителност с добър тим и го сподели в Стара Загора. Те имат много класни футболисти във фаза офанзива, като включително не приказвам единствено за нападателите, а и за офанзивните халфове. Всеки един от тях е кадърен да изненада съперника и по тази причина би трябвало да подходим доста съсредоточено и да не им позволим да покажат опциите си. В никакъв случай няма да е елементарно и не е прелестно, когато не знаеш от кое място е най-вероятно да пристигна опасността, само че имаме сили да създадем прекрасен и оспорван мач.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР