Босненският специалист Бруно Акрапович, който води ЦСКА в периода ноември

...
Босненският специалист Бруно Акрапович, който води ЦСКА в периода ноември
Коментари Харесай

Бруно Акрапович: Няма да се превърна в послушник, дори и да нямам хляб на масата

Босненският експерт Бруно Акрапович, който води ЦСКА в интервала ноември 2020 - март 2021, разяснява пагубната пролет на " алените " и описа спомените си за своя престой на " Армията ".

" Да, гледах финала за Купата на България, въпреки всичко това е моят шампионат (смее се). Изненадах се доста от метода, по който изглеждаше ЦСКА. Явно някои неща в клуба не са както би трябвало. В подобен мач е най-важна мотивацията и в доста случаи даже качествата на двата тима не са от такова значение. " Червените " бяха тотално неподготвени. Недопустимо е за 90 минути да не успееш да нанесеш прецизен удар към противниковата врата ", показа босненецът.

" Сътресенията отвън терена са най-големият проблем в Борисовата градина. Ти като треньор би трябвало да поемеш цялостна отговорност за представянето на отбора, само че в това време нямаш право да водиш играчи, които ти харесват, или да налагаш собствен жанр на игра.

При мен беше още по-лошо, тъй като през зимата напуснаха 4-5 съществени футболисти, а малко по-късно и управлението разгласи, че си потегля, а след това се завърна. Нямах проблем с продажбата на играчи, тъй като си я обяснявах с потребността на клуба от пари. Но още не мога да приема, че не участвах в селекцията на новите състезатели. Доракаха ми футболисти, от които нямах никакво разбиране досега, като към този момент бяха подписали с клуба.

Като образци мога да дам Мено Кох, който се оказа добър футболист, и Федерико Варела. Ако зависи от мен, в никакъв случай не бих привлякъл състезател като него. Но за жалост, никой не пита по тези въпроси. Но аз не се дразня, че бях изпъден от ЦСКА.

Щях да съм отчаян, в случай че ме махне някой, който схваща от футбол. Като Румениге или Хьонес - хора, които знаят какво вършат. Докато, когато договорът ми е разкъсан от някой, който не е толкоз във вътрешността с футбола, не се дразня, одобрявам го напълно обикновено.

Наясно съм, че това е работа и е обикновено в избран миг да се наложи да си събереш багажа и да си тръгнеш. Аз съм удовлетворен от постигнатото, тъй като за интервала, в който бях отпред на ЦСКА, спечелихме най-вече точки от всички останали в шампионата. Атмосферата в съблекалнята беше добра, момчетата се раздаваха и считам, че и аз имам заслуга за положителното показване и продажбата на няколко от главните футболисти.

Наскоро отхвърлих предложение да поема един тим. Защото виждах, че за притежателя на клуба това е занимание. " Твоето занимание е моята работа, от която зависи прехраната на мен и фамилията ми. Ако на следващия ден твоето занимание стане билярдът, какво ще се случи с моята работа ", му споделих. Не желая повече да попадам в сходна обстановка, в която нечие занимание е моя работа ", сподели още Акрапович.

" С Алън Пардю съм имал добра връзка. Той харесваше метода, по който работя, когато идваше на тренировки. Но в този интервал чаках някой да застане зад мен. Както аз застанах зад клуба, когато продадоха значими играчи. Аз дадох конференция и пробвах оптимално да успокоя ситуацията. Смятах, че и аз заслужавам поддръжка от някоя страна, само че за положително или за неприятно, при мен постоянно са се случвали по-трудно нещата. Винаги, когато са ме викали да ми споделят какво не харесват в работата ми, аз съм се противопоставял и съм защитавал правилата си. Но нямаше кой да застане зад мен. Ще прозвучи малко вулгарно, само че се усещах все едно пикая против вятъра. на мен ми харесва футболът, който отборите ми изповядват. Искам да са нападателни, да имат жанр. Аз съм футболен треньор, бил съм играч, учил съм, изкарал съм нужните лицензи. Дори и да нямам самун на масата, няма да се трансформира в послушник ", приключи босненският експерт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР