Босненският квалификант Мирза Башич постигна най-големия успех в своята кариера,

...
Босненският квалификант Мирза Башич постигна най-големия успех в своята кариера,
Коментари Харесай

Мирза Башич спечели титлата в София


Босненският квалификант Мирза Башич реализира най-големия триумф в своята кариера, откакто завоюва третото издание на шампионата DIEMA XTRA Sofia Open 2018, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Във финалната среща Башич се наложи със 7-6 (6), 6-7 (4), 6-4 над румънеца Мариус Копил, в оспорван дуел, който продължи 2 часа и 19 минути за наслада на препълнените трибуни в зала „ Арена Армеец “

Първата част на мача бе доста равностойна, като двамата тенисисти си размениха по един пробив. Логично се стигна до тайбрек, в който Башич бе по-убедителен и след 46 минута игра затвори сета.

Втората част стартира по съвършен метод за Копил, който след ранен пробив поведе безапелационно с 3-1. Румънецът продължи да печели относително елементарно подаванията си, до момента в който не позволи спад в играта с в десетия гейм. Башич съумя в последния комфортен миг да осъществя пробив и да докара втората част още веднъж до тайбрек. В него този път Копил сподели по-голяма убеденост, което в последна сметка му донесе триумф и тъждество в резултата - 1-1.

В третия решителен сет Башич бе по-солиден от своя противник, като съумя в по-важните моменти да покаже по-голяма точност и извънредно здрава душeвност. Босненският квалификант осъществя основен пробив при 4-4, който в последна сметка се оказа задоволителен, с цел да му донесе и най-голямата победа в неговата кариера.

Преди седмица босненецът беше единствено на две точки от отпадане на старта на квалификациите (двубой против Александър Лазов), а през днешния ден победи с първата си кариерна купа. Башич стартира шампионата като №129 в ранглистата, а от понеделник ще заеме рекордното за него 76-то място в международната класация. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР