Босненски прокурор за военни престъпления повдигна обвинения срещу деветима босненски

...
Босненски прокурор за военни престъпления повдигна обвинения срещу деветима босненски
Коментари Харесай

Деветима сърби обвинени за избиването на около 100 мюсюлмани по време на войната в Босна

Босненски прокурор за военни закононарушения повдигна обвинявания против деветима босненски сърби за убийството на към 100 бошняци мюсюлмани, в това число седем цели фамилии, при започване на войната в интервала 1992-95 година Това се показва в изказване на прокуратурата, осведоми " Ройтерс ".

Двадесет и шест години след края на опустошителната война сред православни сърби, хървати католици и бошняци мюсюлмани, в която починаха към 100 000 души, Босна към момента търси изчезнали хора и търси правораздаване против обвинените причинители.

В същото време балканската страна минава през най-тежката си следвоенна политическа рецесия, със опасността на босненските сръбски водачи да се изтеглят от националните институции на Босна, в това число взаимните въоръжени сили, което поражда боязън от нов спор.

Деветте мъже, някогашни членове и командири на военновременната войска на босненските сърби, са упрекнати в убийството на босненски цивилни от региона към югоизточния босненски град Невесине, в това число десетки дами, възрастни хора и дребни деца.

Прокуратурата заяви, че седем фамилии са измежду убитите през лятото на 1992 година Открити са останките на 49 души, а 47 души към момента са в неопределеност.

Държавният съд на Босна ще би трябвало да удостовери обвиняването, с цел да продължи делото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР