Босна и Херцеговина (БиХ) не е кандидат за присъединяване към

...
Босна и Херцеговина (БиХ) не е кандидат за присъединяване към
Коментари Харесай

Додик: БиХ никога няма да бъде член на НАТО, оставаме неутрални като Сърбия

" Босна и Херцеговина (БиХ) не е претендент за присъединение към НАТО и в никакъв случай няма да бъде член на този Алианс. "

Това съобщи Милорад Додик -президент на ентитета Република Сръбска в Босна и Херцеговина, представен от " Сараево таймс ".

Заместник-министърът на защитата в Съвета на министрите Александър Гоганович сподели от своя страна, че " съдействие с НАТО е задоволително, само че не и пълноправно участие ".

Той твърди, че сега няма политически консенсус за сходна стъпка, като разяснява известията, че членовете на Постоянния комитет на НАТО са се съгласили да основат нов статут за страните, които желаят да влязат в Алианса и публично да дефинират Украйна, БиХ и Грузия като претенденти за НАТО.

Според Додик, Босна и Херцеговина няма да се причисли към НАТО, като се има поради законът, съгласно който Парламентарната асамблея би трябвало да даде такова единодушие.

„ Такова съглашение няма и в никакъв случай няма да има. Заедно със Сърбия ние оставаме военно неутрални и Босна и Херцеговина не е страна претендент за НАТО, нито ще бъде член на НАТО. “ - закани се той.

Министърът на вътрешните работи на Република Сръбска Синиша Каран съобщи, че районен съд се придържа към политиката на боен неутралитет.

" НАТО бомбардира сърбите и това е задоволително ясна причина за отменяне на участие в този съюз ", сподели той, представен от БГНЕС.
Мирът в Босна и Херцеговина обаче бе реализиран с дейното подпомагане на страните от НАТО.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР