Бош навлиза във водородната ера на мобилността. Доставчикът на технологии

...
Бош навлиза във водородната ера на мобилността. Доставчикът на технологии
Коментари Харесай

Бош навлиза в ерата на водорода

Бош навлиза във водородната епоха на подвижността. Доставчикът на технологии и услуги започва серийно произвеждане на задвижващата си система с горивни кафези в завода си в Щутгарт - Фойербах. Пилотен клиент е основаната в Съединени американски щати Nikola Corporation, със своя електрически камион с водородни горивни кафези клас 8, който е плануван да навлезе на северноамериканския пазар през третото тримесечие на 2023 година

Компанията е дейна по цялата верига на цената на водорода, като създава технологии за производството и приложението му. До 2030 Бош възнамерява да генерира оборот от към 5 милиарда евро с водородни технологии.

В решенията си за водородната стопанска система Бош разчита на световната си индустриална мрежа и на мощностите на заводите си в Германия. Например, заводът на Бош в Бамберг, Германия, ще доставя фабриката във Фойербах със стекове от горивни кафези. Важни систематични съставни елементи като електрическия въздушен компресор и рециркулационния вентилатор идват от завода на Бош в Хомбург, Германия. „ Бош е една от дребното компании, които са в положение да създават серийно толкоз сложна технология като стековете от горивни кафези. Ние притежаваме освен нужната систематична експертиза, само че и способността за бързо скалиране на новите разработки до серийно произвеждане “, съобщи Маркус Хайн, член на Управителния съвет на Бош и президент на бизнес бранш Bosch Mobility.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР