Bosch разработи нова технология за впръскване за водородни двигатели в

...
Bosch разработи нова технология за впръскване за водородни двигатели в
Коментари Харесай

Нова технология на Bosch за впръскване при водородни двигатели

Bosch създаде нова технология за впръскване за водородни мотори в селскостопански машини. С решения за водородния мотор, който може да бъде и уместно задвижване за самостоятелни приложения в селското стопанство, компанията желае да даде спомагателен принос за построяването на H2 стопанска система и показа тази техническа иновация на Agritechnica 2023. Става дума за инжектор за водород за непосредствено впръскване, който не изисква в допълнение смазване.

През целия живот на автомобила инжекторът се отваря и затваря към милиард пъти. За да подсигуряват, че това постоянно ще работи надеждно, инженерите трябваше да преодолеят две провокации по време на създаването - първо, няма смазване, което да се обезпечава от горивото в дизеловия мотор, и второ, водородът може да реагира с материалите, с които влиза контакт.

Решението е обезпечено посредством надлежно модернизиран дизайн с делене в инжектора и разнообразни технологии за покритие. Системите за непосредствено впръскване и впръскване с ниско налягане са създадени за мотори, които могат да работят при високи натоварвания и сложни условия на околната среда.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР