Босът на Славия Венцеслав Стефанов коментира информацията, че от Международната

...
Босът на Славия Венцеслав Стефанов коментира информацията, че от Международната
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Вече на черния пуловер не трябва да му казваме, че е черен, а че е тъмен или тъмнобял

Босът на Славия Венцеслав Стефанов разяснява информацията, че от Международната мрежа за битка с расизма във футбола го проверяват за расизъм..

Причина за това са думи на члена на Изпълкома на БФС по време на конференция предишното лято. Тогава Стефанов употребява думи от сорта на „ бежанци и тем подобни”, „ ние вземаме такива от джунглите там по Амазонка” и други.

" Аз не преставам да си заставам зад думите, само че дано обаче те не бъдат вадени от подтекста. Тогава в действителност загатнах, че от време на време и ние в Славия взимаме футболисти от " джунглите на река Амазонка ", в което не намирам нищо обидно ", съобщи Стефанов пред БЛИЦ.

" Що се отнася до другите класификации, на въпросната конференция аз цитирах някогашния състезател на Славия Абуд Омар. Той се беше оплаквал, че го наричали по този начин в съблекалнята. В същото време обаче самият Омар е наричал български футболисти " бели педера**и ".

Вижте, в днешно време човек доста би трябвало да внимава, с цел да не го нападат за расизъм. Вече на черния пуловер не би трябвало да му споделяме, че е черен, а че е мрачен или тъмнобял “, съобщи още Венци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР