Боряна Калейн стана пета в индивидуалната надпревара в художествената гимнастика

...
Боряна Калейн стана пета в индивидуалната надпревара в художествената гимнастика
Коментари Харесай

Боряна Калейн стана пета в художествената гимнастика в Токио

Боряна Калейн стана пета в самостоятелната конкуренция в художествената гимнастика на олимпийските игри в Токио. Българката се показа мощно в доста оспорвания край.

Тя стана една от петте състезателки с обща оценка над 100. Калейн приключи със общ брой от 100.625 точки (25.900 на обръч, 25.625 на топка, 26.650 на бухалки и 22.450 в съчетанието с лента).

Историческо олимпийско злато завоюва Линой Ашрам от Израел със 107.800. Състезанието завърши извънредно трагично, откакто се очакваше оценката на Дина Аверина. Рускинята получи 24.000 на лента и събра 107.650, с което приключи втора.

Бронзовия орден взе Алина Харнаско от Беларус. Със общ брой от 102.700 тя завоюва конкуренцията за бронза с другата съветска състезателка Арина Аверина.

"Чувствам се доста добре и съм доста щастлива и горда от това, което реализирах, тъй като имах доста тежка психическа подготовка в последните два месеца. Приемем го като превъзмогване ", сподели Калейн пред Българска национална телевизия.

"Това е първо съревнование, за което цялостен живот съм мечтала, а игрите бяха отсрочени и не се знаеше дали ще се проведат. Това ме научи на ужасно доста неща и най-много, че не трябва да изгубвам религия в себе си, тъй като в случай че имам вяра в себе си, мога да реализира всичко ".

На въпрос дали погледът ѝ ще бъде ориентиран към Париж 2024, българската гимнастичка съобщи: "Три години са доста време и не можем да си вършим проекти, само че на този стадий не преставам ".

Ансамбълът се класира за финала в неделя с най-голям резултат.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР