Боряна Калейн спечели два златни медала на Световната чалъндж купа

...
Боряна Калейн спечели два златни медала на Световната чалъндж купа
Коментари Харесай

Два златни медала за Боряна Калейн и 7 за България на Световната чалъндж купа

Боряна Калейн завоюва два златни медала на Световната чалъндж купа по художествена гимнастика в Клуж-Напока (Румъния).

Абсолютната европейска шампионка, която взе сребро в многобоя и злато на финала на топка, победи и на бухалки в третия от четирите финала при дамите през днешния ден. Калейн показа извънредно „ испанските ” си бухалки и получи оценка от 33.350 точки, от които 16.700 за компликация.

Българските грации съумяха да завоюват общо седем медала - два златни, четири сребърни и един бронзов орден в Клуж-Напока този уикенд на 4-тата Световна челъндж купа.

Боряна Калейн завоюва две трофеи във финалите на топка и бухалки. От Румъния Боряна се връща с общо три медала и със сребърното отличие в многобоя.

Два сребърни медала завоюва Ева Брезалиева във финалите на обръч и лента.

Ансамбъл-жени се пребори за сребърното отличие в многобоя, а през днешния ден добави и бронз във финала на ленти и топки.

Поздравления за целия екип, който стои зад този триумф в лицето на основния управител на самостоятелно дами и персонален треньор на Брезалиева - Бранимира Маркова, персоналния треньор на Калейн- Марияна Памукова, старши-треньора на ансамбъл-жени Весела Димитрова и нейните помощници Михаела Маевска и Ясена Стойнева, балетните педагози доц.д-р Елица Луканова и Анатолий Думанов, хореографите Маргарита Будинова и Елица Павликенова, кинезитерапевтите Ясон Петусис и Георги Ряхов, лекар Мариян Добрев, психолог проф. Татяна Янчева, съдиите за България на това съревнование Филипа Филипова и Християна Тодорова, шефа на националните тимове Деспа Кателиева и не на последно място президента на БФХГ Илиана Раева!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР