Борусия Мьонхенгладбах се върна към победите след успех с 3:1

...
Борусия Мьонхенгладбах се върна към победите след успех с 3:1
Коментари Харесай

Борусия Мьонхенгладбах се върна на победния път в Бундеслигата

Борусия Мьонхенгладбах се върна към успехите след триумф с 3:1 над Щутгарт в Бундеслигата. 

Двубоят стартира доста мощно за домакините. В 4-ата минута Джонас Хофман съумя да се откъсне от бранителите и означи страховит гол отвън наказателното поле, с цел да даде преднина на Мьонхенгладбах. В 15-ата минута пък Аласан Плеа получи пас в наказателното поле, а в наказателното на Щутгарт имаше задоволително време, с цел да отиграе добре тази възможносто, той шутира към вратата, само че липсваше мощ. Флориан Мюлер направи рутинна интервенция и избави.

В 17-ата минута настъпи противоречива обстановка. Футболистът на домакините - Рами Бенсебайни получи жълт картон за жестоко нарушаване, а чак минута по-късно съдията даде сигнал, че ВАР преглежда обстановката за възможен червен картон. Самият рефер бе извикан на монитора край тъчлинията, само че остана удовлетворен с първичното си решение и остави единствено жълт картон за Рами. 

Мьонхенгладбах удари противника си за повторно в 25-ата минута, когато Аласан Плеа подаде към Маркюз Тюрам, който пое в наказателното поле на гостите и шутира - 2:0.

Три минути по-късно домакините изявиха съществени искания за дузпа, само че съдията остави играта да продължи. 

В 35-ата минута Тиаго Томаш се възползва от избита топка и преодоля вратаря с удар в долния десен ъгъл. Така той върна един гол във вратата на домакините и даде очаквания на Щутгарт за освен това. 

Във второто полувреме темпото доста падна, а действителни голови благоприятни условия нямаше. В 64-ата минута Паскал Шенцел от състава на гостите бе покрай това да стигне дълго подаване, само че не съумя. Можеше да стане ужасно, в случай че бе настигнал топката. 

Щутгарт имаше своя късмет да изравни в 83-ата минута, когато Серу Гираси получи страхотна опция да означи. Той бе открит в дребното наказателно поле и стреля, само че стржът на Мьонхенгладбах се намеси превъзходно, с цел да резервира преднината на отбора си. 

В добавеното време на мача Патрик Херман (95') осъществя трето попадение за домакините, единствено секунди, откакто се бе появил в игра. То подпечата успеха на Мьонхенгладбах, които се изкачиха до 7-то място в класирането с тези три точки. Щутгарт остава рисково покрай зоната на изпадащите - 15-то място с 11 точки. 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР