Борусия Дортмунд се наложи над Байер Леверкузен с 2:0 като

...
Борусия Дортмунд се наложи над Байер Леверкузен с 2:0 като
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд завърза битката за титлата с успех над Байер Леверкузен

Борусия Дортмунд се наложи над Байер Леверкузен с 2:0 като посетител в мач от 18-ия кръг в Бундеслигата, с което направи възелът за купата в Германия още по-труден за разплитане.Борусия Дортмунд стартира по-силно дуела, като в първите минути на срещата чисти положения пред Лукас Храдецки липсваха. В 33-ата минута обаче Юлиан Бранд откри пролуката в отбраната на „ аспирините “, откакто откри Карем Адейеми, който с левия си крайник прати топката в десния ъгъл, с цел да изведе „ жълто-черните “ напред в резултата.

Муса Диаби потегли на независим пробив в 48-ата минута на срещата, след което навлезе в наказателното поле и шутира, само че топката не откри очертанията на вратата.

Джуд Белингам центрира остро в наказателното поле на Леверкузен в 53-ата минута. Едмонд Тапсоба се опита да почисти топката, само че вместо това я прати в личната си врата, с което задатъкът на Дортмунд бе подсилен.

Най-чистото състояние за „ аспирините “ пристигна в 81-ата минута, когато Сардар Азмун бе открит с точно центриране в наказателното поле на Дортмунд. Иранецът стреля с глава, само че топката прелетя на сантиметри над напречната греда.

След този триумф Борусия Дортмунд се намесва в борбата за купата, като към този момент е на 4-о място във краткотрайното класиране в Бундеслигата с актив от 34т точки и единствено на три зад водача – Байерн Мюнхен. Байер Леверкузен пък е на 9-о място с 24 пункта.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР