Борусия Дортмунд получи условно наказание за частично затваряне на стадиона

...
Борусия Дортмунд получи условно наказание за частично затваряне на стадиона
Коментари Харесай

УЕФА поряза сериозно Борусия Дортмунд и още няколко отбора в Европа

Борусия Дортмунд получи условно наказване за отчасти затваряне на стадиона (6000 места) за един мач от шампионатите на УЕФА, оповестиха от европейската футболна централа.

Частичното затваряне е условно за изпитателен период от две години, в случай че случаите се повторят. Освен това клубът от Бундеслигата би трябвало да заплати санкция от 40 хиляди евро. Борусия Дортмунд е осъден поради произшествия като фойерверки и мятане на разнообразни предмети по терена по време на домакинския мач от Шампионската лига против ФК Копенхаген на 6 септември.

На ФК Копенхаген пък беше неразрешено да продава билети на последователите си за идващия мач като посетител в Европа. Клубът е с условно наказване за изпитателен интервал от една година за сходни нарушавания.

Байер Леверкузен би трябвало да заплати санкция от 66250 евро за мятане на фойерверки, нанасяне на вреди и други произшествия от страна на почитателите по време на мача с Клуб Брюж на 7 септември.

Германският клуб ще рябва да покрие вредите на стадиона на Брюж, породени от техните последователи. По данни на УЕФА са счупени 20 седалки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР