Борусия (Дортмунд) поиска по-висока цена за своя голмайстор Пиер-Емерик Обамеянг

...
Борусия (Дортмунд) поиска по-висока цена за своя голмайстор Пиер-Емерик Обамеянг
Коментари Харесай

Борусия иска 70 млн. евро и Жиру за Обамеянг

" Борусия " (Дортмунд) изиска по-висока цена за своя голмайстор Пиер-Емерик Обамеянг и в допълнение да вземе чартърен нападателят на " артилеристите " Оливие Жиру. В продължение на седмица двата клуба водиха интензивни договаряния по отношение на прехвърлянето на Обамеянг.

Няколко английски медии оповестиха, че 28-годишният габонец е подготвен да премине в лондонския клуб и към този момент се е договорил за персоналните условия. Двата клуба обаче към момента не могат да реализират съглашение за трансферната сума. Вчера в Дортмунд дойде делегация на " Арсенал ", водена от изпълнителния шеф Иван Газидис. В договарянията взе участие и началникът на скаутската работа на " топчиите " Свен Мислинтат, работил в Дортмунд в продължение на 10 години. 

" Арсенал " първо имаше подготвеност да заплати 50 млн. евро за Обамеянг дружно с бонусите. Тази цифра не устройва клубът от Бундеслигата и съгласно немския Kicker лондончани са се съгласили да я покачат на 60 млн. евро. Тази оферта обаче също не е била призната и " Борусия " е склонна да пусне футболиста единствено за 70 млн. евро и също така да вземе за 6 месеца Оливие Жиру, защото при разлъка с Обамеянг ще остане без водещ голмайстор.

Очаква се Арсен Венгер да се съгласи с преотстъпването на Жиру, а самият французин също е заинтригуван от сходна договорка, защото ще може да играе постоянно в навечерието на Световното състезание в Русия. Засега единствената спънка са тези 70 млн. евро, които " Борусия " желае.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР