Борусия Дортмунд победи Бешикташ с 2:1 като гост в мач

...
Борусия Дортмунд победи Бешикташ с 2:1 като гост в мач
Коментари Харесай

"Борусия" Дортмунд потрепери в края, но взе своето в Истанбул

" Борусия " Дортмунд победи " Бешикташ " с 2:1 като посетител в мач от първия кръг в група 3 на Шампионската лига. Фаворитът срещна компликации с турския гранд и потрепери в последните минути, само че въпреки всичко взе своето. Головете за Бе Фау Бе означиха Джуд Белингам в 20' и Арлинг Холанд в 45+3', а за " Бешикташ " се разписа Франсиско Монтеро в 90+4'.

Домакините сътвориха първата заплаха посредством Миши Батшуай, чийто удар бе избавен от вратаря Грегор Кобел.

Снимка: Getty Images

В 20' " Борусия " поведе с гол на Джуд Белингам, който се възползва от подаване на Тома Мюние. Така англичанинът стана най-младият състезател с попадение при аудиенция в Шампионската лига, както и най-младият с голове в два следващи дуела в шампионата. Белингам е на 18 години и 78 дни и усъвършенства достижението на Килиан Мбапе от март 2017 година, който бележи на 18 години и 85 дни.

Малко преди почивката Белингам асистира на Холанд за 2:0. През втората част и двамата бяха покрай трети гол в интерес на " Борусия ", а Ансгар Кнауф удари греда.

Снимка: Getty Images

" Бешикташ " трансформира заключителните минути в кошмарни за противника, откакто Франсиско Монтеро понижи на 1:2. Германците обаче удържаха нежния си задатък.

В другия ранен дуел довечера молдовският " Шериф " записа историческа дебютна победа в груповата фаза на шампионата. Отборът от Тираспол, за който наскоро игра Владислав Стоянов, завоюва с 2:0 против " Шахтьор " Донецк с голове на Адама Траоре в 16' и Момо Янсане в 62'.

Снимка: Getty Images
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР