Борсовият инвеститор Ракеш Джунджунвала, известен като индийския Уорън Бъфет, е

...
Борсовият инвеститор Ракеш Джунджунвала, известен като индийския Уорън Бъфет, е
Коментари Харесай

На 62 години почина индийският Уорън Бъфет

Борсовият вложител Ракеш Джунджунвала, прочут като " индийския Уорън Бъфет ", е умрял на 62 години в неделя сутринта, съобщи Ройтерс, като се базира на индийски медии. Състоянието са богаташа се прави оценка на 6 милиарда $. Причините за гибелта на богатия индиец към този момент не се оповестяват. Той беше женен и има три деца.

Джунджунвала произлиза от пустинния индийски щат Раджастан. По специалност е счетоводител. Още когато е в колежа, стартира да се занимава с борсови интервенции и в последна сметка се захваща с мениджмънта на компанията за борсова търговия " Ар Ей Ар И ентърпрайсис ".

Преди броени дни милиардерът участва на откриването на най-новата основана от него нискотарифна индийска самолетна компания " Асака еър ". В нея той влага 35 милиона $ за 40-процентно дялово присъединяване, добавя Франс прес. Днес компанията извърши първия си полет.

Отличните информационни умения на Джунджунвала помогнаха на доста дребни вложители в Индия да схванат разпоредбите на тържищата, споделят доближени на милиардера, които са работили с него от повече от 30 години.

Инвестициите на магната включват редица компании, ръководени от " Тата груп ", един от най-големите индийски конгломерати, в който попадат " Тата моторс ", " Титан ", " Тата къмюникейшънс ", " Индиън хотелс " и други. Магнатът имаше вложения и във Федералната банка и застрахователното сдружение " Стар хелт ".

Индийски политици и предприемачи показаха съболезнования във връзка кончината на милиардера. В Туитър министър председателят Нарендра Моди написа, че Ракеш Джунджунвала е бил несломим. " Пълен с живот, остроумен, проницателен, остроумен, той има незабравим принос към финансовия свят. Той буйно работеше за напредъка на Индия. Неговата гибел ни натъжава и показвам съболезнования на фамилията му и на всички, които му се възхищаваха ", сподели Моди.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР