Боровинките са най-мощният антиоксидант от всички плодове. Не забравяйте да

...
Боровинките са най-мощният антиоксидант от всички плодове. Не забравяйте да
Коментари Харесай

Защо трябва да ядете колкото се може повече боровинки това лято?

Боровинките са най-мощният антиоксидант от всички плодове. Не забравяйте да ги добавите към идната си покупка.

Антоцианинът, съдържащ се в тях е антиоксидантът, който им придава характерния кондензиран цвят. Той има извънредно мощни антиоксидантни свойства, които оказват помощ в битката с възпалението и пазят клетките от оксидативен стрес. Освен това това боровинките съдържат доста по-малко калории от останалите плодове.

Ето каква е хранителната стойност на една чаша боровинки.
Калории: 85 kcal Мазнини: 0,5 g Въглехидрати: 21 g Диетични фибри: 3,6 g Захар: 15 g Протеини: 1,1 g Калий: 114 mg Витамин С: 24% от целесъобразната дневна доза Витамин B6: 5% от целесъобразната дневна доза
Но освен това са аргументите да ги включите в менюто си.

1. Намаляват риска от хронични болести
 Колко боровинки би трябвало да изядете, с цел да свалите кръвното си? Колко боровинки би трябвало да изядете, с цел да свалите кръвното си?
Неслучайно боровинките са избрани за суперхрана. Те защищават от когнитивно увреждане и сърдечно-съдови болести. Доказано е, ч...

Антиоксидантите, открити в боровинките, могат да понижат риска от редица болести посредством понижаване на възпалението и битка със свободните радикали.

2. Подобряват здравето на мозъка

Флавоноидите в боровинките понижават риска от когнитивен спад и деменция, като усъвършенстват кръвообращението и защищават мозъчните кафези от увреждане.

3. Подобряват сърдечното здраве

Няколко изследвания свързват потреблението на боровинки с по-ниски равнища на кръвно налягане. Изобилието от полифенолни съединения усъвършенства активността на сърцето и пази съдовете.
 Какво ще се случи с тялото ви, в случай че всеки ден ядете боровинки? Какво ще се случи с тялото ви, в случай че всеки ден ядете боровинки?
Освен вкусни боровинките са и необикновено потребни за здравето ни. Те са измежду плодовете с най-висока антиоксидантна стойност. Тези дребни...

4. Подобряват активността на храносмилателната система

В чаша боровинки се съдържат 9 грама фибри - те оказват позитивен резултат върху активността на храносмилателната система.

Комбинацията от разтворими и неразтворими фибри в плодовете може да помогне да се забави скоростта на храносмилане в стомашно-чревния тракт и в същото време с това способства за нормализиране равнищата на кръвната захар. Ето за какво боровинките са отличен избор за диабетиците.

Как може да ядете боровинките?

Добавянето на боровинките към вашата диета под каквато и да било форма е отлично! Може да ги добавите ги салата, смутита, зърнени закуски, палачинки и десерти или да ги консумирате независимо като междинна закуска.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР