Борнемут и Челси завършиха при резултат 0:0 в двубой от

...
Борнемут и Челси завършиха при резултат 0:0 в двубой от
Коментари Харесай

Много положения, но без гол: Борнемут и Челси не се биха

Борнемут и Челси приключиха при резултат 0:0 в дуел от петия кръг на британската Висша лига. Цяло знамение е, че нулите се задържаха на таблото на „ Виталити “, защото и двата отбора имаха своите положения в течение на срещата.

„ Сините “ от Лондон имаха малко повече шансове, а и гол на Леви Колуил бе анулиран поради засада в 50-ата минута. Лондончани удариха и две греди – на Рахийм Стърлинг преди анулирания гол на Колуил, както и на Николас Джаксън през първата част.

С това тъждество „ черешките “ остават без победа през акцията – три равенства и две загуби. Челси пък е единствено с една победа от тези пет кръга и е 14-и – позиция пред днешния си противник.

“Сините “ започнаха извънредно остро дуела и още в първите минути сътвориха положителни благоприятни условия.

Многомилионната покупка от зимата Михайло Мудрик навлезе отляво и центрира, само че топката се отклони от тялото на Конър Галахър и мина настрана. В 11-ата минута носещият капитанската лента за “сините ” в този дуел Галахър изведе чудесно зад тила на отбраната Стърлинг, само че крилото не уцели добре топката и я прати в навън. В идната офанзива Николас Джаксън получи от Мудрик, напредна няколко крачки и стреля мощно, само че кълбото се отрази в гредата на Нето.

„ Черешките “ дадоха отговор с извънредно бързо осъществяване на фал, което изненада защитата на Челси, топката доближи до Данго Уатара, който се оказа очи в очи с Робърт Санчес, но някогашният пазач на Брайтън сподели приказен инстикт и резервира нулевото тъждество.

„ Сините “ си върнаха инициативавата и в 22-ата минута Стърлинг мина без проблеми около Керкез и центрира, само че защитиник блокира успоредното му подаване. Малко по-късно и десният бек Мало Густо повтори упражението, само че не откри съотборник. В 33-ата минута още един опит на Галахър бе отразен от Нето.

Втората част също стартира атрактивно. В 50-ата минута Мудрик бе фаулиран на границата на наказателното поле. От осъществявания директен свободен удар Стърлинг откри напречната греда, а при добавката Колуил прати топката в мрежата. Защитникът обаче се е намирал в състояние на засада и попадението не бе зачетено.

Няколко минути по-късно още веднъж Колуил бе забъркан в нещо забавно. След корнер за Челси се получи същински карамбол в дребния пеналт на Нето, само че никой от лондонския отбор не съумя да нанесе решителен изстрел.

12-13 минути преди приключването на постоянните 90 Филип Билинг получи късмет да стреля от сходна позиция като тази на Стърлинг при започване на частта. Снажният халф опита удар по земя, от който извлече единствено корнер.

Секунди по-късно единствено Роберт Санчес избави Челси от пасив. Соланке получи топката в пеналта, освободи се и стреля през Дисаси в близкия ъгъл, където испанският вратар бе застанал, с цел да отрази.

" Сините " отвърнаха със слаб удар с глава на Николас Джаксън, пристигнал след центриране на Бен Чилуел. Това обаче не бе единствената реакция на госта в този мач. Стърлинг от самата аутлиния откри Палмър, а новото попълнение на лондончани стреля от въздуха, което принуди Нето да покаже инстикт. Секунда по-късно играчите на Челси имаха искания за дузпа за игра с ръка на Сенеси, само че такава нямаше за рефера Дейвид Куут, а такава бе преценката и на ВАР арбитрите.

LIVE / Борнемут - Челси 0:0

Борнемут:  Нето, Макс Аарънс, Иля Забарний, Лойд Кели, Милош Керкез, Райън Кристи, Люис Куук, Данго Уатара, Филип Билинг, Маркъс Таверние, Доминик Соланке

Мениджър: Андони Ираола

Let's go
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР