Борна Чорич изживя своя своебразен тенис ренесанс по-рано тази година,

...
Борна Чорич изживя своя своебразен тенис ренесанс по-рано тази година,
Коментари Харесай

Кошмарът за Циципас се повтори: Шампионът от Синсинати го надви и във Виена

Борна Чорич изживя своя своебразен тенис подем по-рано тази година, откакто на Мастърса в Синсинати от позицията на международен номер 152 надигра четирима представители на топ 10, последният от които беше Стефанос Циципас във финала, с цел да победи с най-голямата купа в своята кариера. Хърватинът от този миг насам позволи прочут спад в представянето си, който обаче напълно загърби в предишното през днешния ден, изигравайки един от най-хубавите си мачове, с цел да сътвори цялостен поврат над международния номер 5, като го надделя за трети пореден път, а в този случай арената на конфликта им беше АТР 500 конкуренцията във Виена - 4:6 6:4 7:6(4). Новият първенец от сериите " Мастърс 1000 " показва забележително равнище на тенис през всичките 2 часа и 40 минути на корта, което го извежда до място на четвъртфиналите в австрийската столица, където му следва да срещне Хуберт Хуркач.

Елинът опита още на старта на дуела да вземе ранен превес, като нападна нападателно подаването на международния номер 27, който очевидно се напасваше към изискванията и с помощта на безупречно сервиране, оцеля рано в срещата. Последва цялостна доминация от страна на продавачите, която продължи близо половин час, преди момент на разконцентрация да извади отвън темп Чорич, до момента в който Циципас не спираше да впечатлява в завършващата фаза от играта си и се нуждаеше от пет сетбола, с цел да пробие решаващо в десетия гейм, откривайки сметката си в общия резултат за конфликта.

Устремът в представянето на гърка се забелязваше с просто око и той изглеждаше повече от въодушевен, като под знака на позитивните страсти започва победоносно с пробив във втората част. Шампионът от Синсинати стремително обаче съумя да помрачи настроението на любимеца и осъществя поредност от уинъри, чрез които възвърне паритета - 2:2. Хърватинът след това беше изправен пред угрозата да инкасира пробив, който се обрисуваше с пагубно значение за присъединяване му в шампионата, но още веднъж началният му удар беше на нужното равнище и равенството на силите намираше все по-голямо приложение на корта във Виена. Световният номер 5 наподобяваше най-хубавото си лице, като неточности в играта му липсваха, само че точно това накара хората в залата да станат на крайници, ръкопляскайки, което беше провокирано от някогашния номер 12, който се радваше на изключителни попадения от форхенд, и посредством късен брейк заличи пасива си, изравнявайки статуквото в обособените сетове.

В решителната част балканците образно се концентрираха преди всичко към спечелването на личните си геймове, което последователно притъпи остротата в дейностите на корта. В самата среда на сета международният номер 27 направи първата крачка към крайния триумф, пробивайки подаването на противника, но следващите му неуверени отигравания в размените от дъното на игрално поле го лишиха от нежното му преимущество и законосъобразен тайбрек на база видяното, трябваше да дефинира спечелилия в срещата. В него Чорич беше непреклонен и завоюва единствения минипробив, с цел да се саморазправи в последвалите минути на сервис с Циципас, надделявайки в тази близо тричасова епика, трансформирала се в истински тенис театър, от който не е загадка, че огромните печеливши са феновете, насладили се на шоуто поднесено ни от финалистите в Синсинати.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР