Борисов вече е прелегитимиран и се държи много по-спокойно. Той

...
Борисов вече е прелегитимиран и се държи много по-спокойно. Той
Коментари Харесай

Виден социолог: Борисов се връща в любимата си роля на ментор и патрон

Борисов към този момент е прелегитимиран и се държи доста по-спокойно. Той се върна на центристките си позиции, приказва балансьорски. Връща се в обичаната си роля на наставник и патрон, който гледа от горната страна от позициите на опита, оставяйки сътрудниците си да правят черната работа. Няма да загуби рейтинг, стъпил е на твърдо ядро. Това съобщи за " Денят онлайн " социологът Първан Симеонов.

" Сглобката " донесе политическо облекчение, само че хората са изтощени от политическата бъркотия през последните 3 години. Същевременно обаче това, че хора, които трябваше да се преследват един различен, са се разбрали, кара хората да извръщат взор към нещо трето. Президентът Радев е един от критикуващите " сглобката ", само че по този начин или другояче, с цел да се легитимира кабинета би трябвало външен зложелател. " Възраждане " е комфортна съпротива, тъй като постоянно може да им се каже, че са русофили. Ако те не съществуваха, трябваше ръководещите да ги основат ", счита социологът. 

Според него е неприятен признак, че институциите вършат два съвета за сигурност. " Президентската институция се ползва с осезаемо по-високо доверие и има амортизиране в годините. В началото на мандат доверието е доста по-високо. Това от дълго време не е вест. По доста въпроси Радев застава на страната на болшинствата в публичното мнение. Правителството стартира без огромен контейнер на доверие. Размерът на опълчването е рисков и малко непотребен. Обществото би одобрило известни взаимни отстъпки. Премиер и президент от време на време съумяват да намерят общ език за националните цели ", разяснява той. 

По думите му някои партии си вършат блокадите през блокадата на " Тракия ". " Няма по какъв начин да не флиртуваш с митингите, в случай че си съществено на политическия терен. България би трябвало да открива други механизми, не може да отсрочва зеления преход ", означи Симеонов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР