Борисов този път ще се опитва да остава. Поне засега

...
Борисов този път ще се опитва да остава. Поне засега
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Борисов удържа, но губи политическо бъдеще

Борисов този път ще се пробва да остава. Поне към този момент неговата сметка почти излиза - блокади към този момент няма, митингите към този момент са по-малки. Но цената за това удържане е, че резултатът на ГЕРБ спада, Борисов губи политическо бъдеще. С това митингът печели.
Това сподели пред Българска национална телевизия социологът от " Галъп " Първан Симеонов.

" Не имам вяра напускането на началника на кабинета на Румен Радев да удари по имиджа на президента. Имиджът на президента е относително постоянен през последните години. И в президентството може да има изхабяване, само че най-малко към този момент такива поправки на кабинета му не са повлиявали. Повлиява спорът му с държавното управление ", сподели още той.

Той разяснява резултатите от последното изследване на социологическата организация: " Тенденцията е една – и двете съществени партии солидно изгубиха от митингите. Голяма част от пълнолетните българи се ориентират към други варианти. Големият губещ от това е ГЕРБ, само че Българска социалистическа партия също не е в най-хубавата си кондиция ".

" Слави Трифонов печели от това, че синхронизира другите езици на митинга. Трифонов печели и от това, че е нещо ново на политическата сцена, както и от това, че не участва на митинга. Той наподобява на ранния Борисов, съобщи Симеонов.

Обществото е по-скоро на страната на митинга. Ситуацията става все по-предизборна.

От протестна прекосяваме в предизборна обстановка. Двата съществени електората – на ГЕРБ и на Българска социалистическа партия, са шокирани. " Демократична България " към този момент взе своето от митинга. Патриотите излизат от първичния потрес и са на ръба за влизане в Народното събрание. Мая Манолова също е на ръба. Важен ще е финалният спринт, акцентира социологът.

Цветан Цветанов ще се окаже нелеко тестване освен за ГЕРБ, само че и за " Демократична България ", тъй като влиза в тяхното политическо пространство. Той не отхвърля опцията при избрани условия да се коалира с ГЕРБ. Живот и здраве, вратите сред него и Борисов може да се отворят и някой ден. Цветанов може да вземе своя реванш политическата орис на ГЕРБ да зависи от него, уточни политическият анализатор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР