"Борисов се държи само на нокти за властта и ще

...
"Борисов се държи само на нокти за властта и ще
Коментари Харесай

Икономист: Бай-бай, Бойко

"Борисов се държи единствено на нокти за властта и ще продължи да виси седмици наред, до момента в който шокираните водачи на партиите, влезнали в Народното събрание, видят дали могат да образуват държавно управление. С 26% ог гласовете партията му ще е най-голямата в Народното събрание, само че голямото болшинство депутати от другите партии нямат нищо общо между тях, като се изключи че го ненавиждат. "
Това написа сп. "Икономист " във връзка резултата от парламентарните избори на 4 април под заглавие "Българският министър председател се препъна неприятно на изборите ". В опит да обобщят всичко още първоначално, създателите са сложили надзаглавие "Бай-бай, Бойко? " и подзаглавие "Но той и преди е бил отписван ".
Изданието разказва по какъв начин "безнадеждно самичък под снега " министър председателят е декларирал, че не могат да се оправят без него и би трябвало всички да се обединят зад експертно държавно управление, "което той се допуска да управлява, въпреки и подмолно ".
Никой не планува, че той ще се показа толкоз зле на изборите, продължава "Икономист " и цитира откривателя Димитър Бечев да споделя, че "изтърка се обликът му на здравеняка и човек от народа и Борисов се трансформира в въплъщение на всичко, което не е наред със страната ". При ръководството му от 2009 година насам стопанската система се усили с една четвърт, само че страната остава най-бедната в Европейски Съюз, толкоз хора емигрираха, че към този момент е проблем да намериш чиновници, "а предишното лято месеци наред имаше митинги от хора, на които им писна от вкоренената корупция, политическата интервенция в правораздаването и арогантните олигарси ".
Три анти-Борисов партии попаднаха в Народното събрание, от които най-голямата е на Слави Трифонов - водещ на токшоу, и фронтмен на "Ку-ку бенд " с песни като "Шат на патката главата ", продължава изданието. Трифонов не води предзиброна акция и съгласно Марин Лесенски, анализатор от "Отворено общество ", това е било печеливша тактика, тъй като всеки е проектирал върху него упованията си.
Социологът Боряна Димитрова е представена да споделя, че евентуално самият Трифонов е бил шокиран от осъзнаването, че непредвиденият му триумф значи, че незабавно би трябвало да поеме някаква отговорност за бъдещето на страната. Прогнозата ѝ е, че или няма да се сформира държавно управление и ще има изключителни избори през юли, или ще има експертен анти-Борисов кабинет с къс живот - до президентските избори през октомври, които да се проведат дружно с парламентарни.
Марин Лесенски предизвестява, че Борисов е бил отписван и преди, само че в Народното събрание той може да си обезпечи поддръжката на Движение за права и свободи и някак си да беди избрани депутати да се откажат от правилата си да са против премиера. "В идващите 7 години за разпределение са налични съвсем 29 милиарда евро. Да контролираш по какъв начин се харчат - законно или не - може да подейства като "огромен тласък " да се присъединиш към ръководството ", приключва "Икономист ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР