Борисов представи приоритетните проекти за свързаността на държавите от Западните

...
Борисов представи приоритетните проекти за свързаността на държавите от Западните
Коментари Харесай

Борисов:Нужна е финансова помощ за свързаността на Балканите

Борисов показа предпочитаните планове за свързаността на страните от Западните Балкани на диалог с основния изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева.

Министър-председателят съобщи, че за построяването на значимите транспортни, енергийни и цифрови планове в района е нужна финансова помощ.

Бойко Борисов добави, че реализацията на всички начертани планове за съгласуваност ще подтикват още повече бизнеса и туризма в страните от района.

По време на диалога Кристалина Георгиева съобщи, че самодейността на българския министър-председател за свързаността на страните от Западните Балкани се цени високо от всички водачи.

„ Всички политици от района са единомислещи за изгодите от Вашата самодейност и дават обещание да обезпечат всичко належащо на територията на страните си “, съобщи Георгиева по време на срещата в Министерския съвет.

„ Ще продължим да работим интензивно за строителството на пътища и контролно-пропускателни пунктове, с цел да могат жителите да пътуват елементарно от една страна в друга “, разясни министър председателят Борисов.

В диалога беше очебийно, че това е основен фактор за стимулиране на вложенията в тази част на Европа и възстановяване на връзките със прилежащите държави-членки на Европейски Съюз.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР