Борисов: От 1 януари вдигаме заплатите в държавната администрация с

...
Борисов: От 1 януари вдигаме заплатите в държавната администрация с
Коментари Харесай

Борисов: От 1 януари вдигаме заплатите в държавната администрация с 10%

Борисов: От 1 януари подвигаме заплатите в държавната администрация с 10%
От 1 януари 2019 година заплатите на чиновниците в държавния бранш ще бъдат увеличени с 10%, разгласи във Варна министър председателят Бойко Борисов. Според него „ на следващия ден въпросът ще бъде разискван на Министерски съвет “. Премиерът уточни, че въпросът за нарастване на заплатите в държавния бранш от следващата година е обсъждан от известно време с финансовия министър Владислав Горанов.

БГНЕС напомня, че по-рано тази заран Горанов съобщи, че „ в случай че макропрогнозата, която сме изготвили за 2019 година не се промени трагично от някакви основни фактори, можем от 1 януари да увеличим приходите в бюджетната сфера с 10% ”. Той изрази убеденост, че „ бюджетът няма да завърши на недостиг ”. Но предизвести, че цените на някои лимитирани запаси, като природния газ, да вземем за пример, ще продължат да порастват в годините напред.

Горанов бе безапелационен, че няма да има понижаване на Данък добавена стойност във времето, в което той заема сегашния си пост. И означи, че по-ниската стойност на този данък не дава гаранция за спад на цените.

Финансовият министър разяснява и проблемите в опазването на здравето, що се отнася до финансирането на медицинските действия. „ Парите в опазването на здравето могат да бъдат увеличени единствено тогава, когато се даде отговор на въпросите за харчовете и контрола в системата ”, съобщи Горанов. И разясни, че сега се разискват промени, съгласно които доплащането за медицински услуги на стойност над 700 лв. ще става посредством задействането на втора здравна застраховка. Нейната цена ще бъде 12 лв. на месец, изясни Горанов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР