Борисов не се яви да свидетелства по делото срещу Петър

...
Борисов не се яви да свидетелства по делото срещу Петър
Коментари Харесай

Борисов не се яви в съда по делото срещу Петър Москов

Борисов не се яви да свидетелства по делото против Петър Москов. Бивши и сегашни членове на кабинета дадоха показания в Специализирания углавен съд за турските ваксини.
Припомняме, че против някогашният здравен министър Петър Москов е повдигнато обвиняване поради признатите като подаяние през 2015 година от Министерството на здравеопазването на Турция 100 000 дози ваксина „ Пентаксим” и 100 000 дози ваксина „ Хепатит Б “ – „ Еувакс Б “, които не са позволени за приложимост на територията на България. Фрогнюз излезе с първи изявления за вноса на турските ваксини. Срещу Москов е повдигнато и второ обвиняване поради това, че през 2015 година съзнателно е улеснил подписване на неизгодна договорка за подаяние на 5 000 000 дози ваксини „ БЦЖ “.

Освен Москов обвинени по делото са още Адам Персенски, Любомир Димитров, Росен Алексиев и Юлияна Ценкова.

Днес министър председателят Бойко Борисов не се яви в Специализирания углавен да свидетелства по делото против някогашния здравен министър Петър Москов поради наложителен ангажимент. Той е изпратил молба до правосъдния състав да бъде разпитан на друга дата. Свидетел по делото е и Меглена Кунева, която също не се яви, оповестява бТВ.

Москов е упрекнат, че е приел доставка на турските ваксини в България, без да са позволени за приложимост у нас и е ощетил с над 320 милиона лв. страната. В правосъдна зала се явиха Томислав Дончев, Владислав Горанов, Ивайло Московски и Божидар Лукарски. Те дадоха показания по делото за турските ваксини.

Томислав Дончев изясни, че не помни елементи от взетото решение, само че е подписал решението на държавното управление за дарените имунизациите, обезпечени поради спешната обстановка през 2015 година Владислав Горанов, макар, че подписът му не попада под документа, изясни процедурите за взимане на сходни решения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР