"Борисов напразно би път през океана. С Тръмп чарът му

...
"Борисов напразно би път през океана. С Тръмп чарът му
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Бжойко Борисов напразно би път през океана. Пред Тръмп чарът му не сработи

"Борисов на вятъра би път през океана. С Тръмп чарът му не сработи, сътвори се комична обстановка ". Такава оценка даде в студиото на БТВ социолът Андрей Райчев, разяснявайки ръкостискането на премиера с американския президент в рамкките на срещата на върха за битка с наркотрафика.
"Това не е триумф, защото Борисов измести президента в това посещаване в Организация на обединените нации ", сподели още Райчев в ефира на БТВ.
„ Президентът е в доста преференциално състояние в спора с ГЕРБ. Към него има по-малко рецензии и има по-висок рейтинг. Това е конфликт на политики. Българските президенти постоянно вършат две неща - първо събарят премиера след това вършат партия. Партиите им, обаче не бележат огромни резултати. За България това не е добре. С всеки удар по Радев, Борисов се доближава до политическия си край. Той няма по какъв начин да събори президента “, предвижда социологът.
„ Догодина имаме два пъти избори. Планът на обединението да оцелее до 2019 година не ми се вижда действителен “, съобщи Райчев. По думите му съдружните сътрудници не могат да реализират повече от това, което имат в този момент. „ За Борисов е ужасно значимо да е в обстановка, в която да може да маневрира. Той няма да се съгласи да ръководи, в случай че се почувства заварден. Борисов няма да ръководи, в случай че не усеща властта ", сподели още Андрей Райчев.
"Имам възприятието, че работата (властта на ГЕРБ) върви към привършване, те желаят да изкарат до 2021 година, само че не ми се има вяра това да се случи ", акцентира Райчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР