Борисов: Кандидатурата за главен секретар на МВР ще бъде обсъдена

...
Борисов: Кандидатурата за главен секретар на МВР ще бъде обсъдена
Коментари Харесай

Борисов: Кандидатурата за главен секретар на МВР ще бъде обсъдена първо с президента

Борисов: Кандидатурата за основен секретар на Министерство на вътрешните работи ще бъде разисквана първо с президента
Кандидатурата за основен секретар на Министерство на вътрешните работи ще бъде разисквана първо с президента, съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред публицисти в Габрово, оповестиха от прессекретариата на президента.

„ Ще сложа няколко имена и ще пристъпим към нужните съгласувателни дейности “, добави министър председателят. Борисов посочи, че системата има потребност от професионализъм и успокоение и изрази увереност, че президентът ще огледа държавнически на тази задача. „ Човекът или хората, които ще предложа като разновидности, са и в този момент положителни експерти, управляват огромни структури и не би трябвало нито една от тях да пробуксува, в случай че да вземем за пример бъде отказано координиране “, акцентира министър-председателят.

Министър-председателят още веднъж напомни, че в сряда на оперативното съвещание на кабинета е било разисквано създаването на тактика от държавното управление, тъй че страната ни да има позиция по отношение на Унгария, в случай че тази тематика се появи на дневен ред в Европейския съвет. „ По никакъв метод по време на Европейския съвет в сряда и четвъртък не е имало точка, тематика или обсъждане за Унгария “, акцентира министър председателят Борисов. Той добави, че тази тематика се е разглеждала досега единствено от Европейския парламент, където ясно сe е видяло отношението на представителите на българските партии.

По време на визитата си в Габрово министър председателят Борисов направи ревизия на обходния път на града, който цели да се улеснят транспортните потоци по направлението север-юг, осигурявайки най-краткия път сред Северна и Южна България. “Ще съумеем тежкия трафик сред Южна и Северна България да го преведем през Габрово ”, сподели министър-председателят и дефинира оборудването като съвременно и огромно. Изграждането на обхода и тунела под Шипка е с обща дължина 33,8 км. Проектът е разграничен на 5 стадия и се извършва в две етапи, като сега се работи интензивно по Фаза І - строителството на 4 сектора и етапна връзка с обща дължина 23,25 км, както и разработване на уголемен абстрактен план за тунела под връх Шипка (3,22 км). Втората фаза включва строителството на петия сектор, в това число и на тунела под Шипка, което ще бъде най-дългото тунелно оборудване, изграждано в България. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР