Борисов благодари на президента Румен Радев за оценката при пътуването

...
Борисов благодари на президента Румен Радев за оценката при пътуването
Коментари Харесай

Борисов благодари на Радев за добрите думи в Атина

Борисов благодари на президента Румен Радев за оценката при пътуването му тази седмица до Атина, че България и Гърция са мост на непоклатимост. " Благодаря на президента Радев! Колегата Кириакос Мицотакис ми сподели, че доста е хвалил България. Направили сме толкоз доста неща с гърците - интерконектори, вложения, взаимни производства. Продължаваме да ги поддържаме за оптимален разговор с Турция и Кипър за решаването на казуса в Средиземно море ", добави министър председателят.

Той съобщи, че е за неотложен разговор сред Атина, Никозия и Анкара, за прибиране на турските кораби и сядане на масата за договаряния. Каквото са желали от нас като подпомагане и помощ, го вършим, уточни Борисов. Премиерът заяви, че скоро му следва среща с френския президент Еманюел Макрон по тематиките на района, в това число за присъединението на Северна Македония и Албания към Европейски Съюз. 

" Средствата от Европейски Съюз за превъзмогване на икономическите последствия от пандемията от Ковид-19, които се чака да бъдат предоставени със идващия общ европейски бюджет, още не са разполагаем. Най-рано януари-февруари, в случай че стане, би било огромен триумф ", разясни той във връзка незавършилите договаряния за бюджета сред европейските институции. И похвали бързината, с която Европейската комисия работи по въпроса с имунизациите.

" От юни насам нашата страна ползва потвърдено най-правилен метод с доставката на лекарства, с обезпечаването на лечебните заведения и с готовността за спомагателни кревати, с въвеждането на кодове за обособените градове и рекомендации жителите да не пътуват до рисковите региони. Много е значимо всеки българин да знае, че пазейки себе си, пази другия до него, бизнеса, туризма ", добави министър председателят. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР