Борислав Сандов, който се самопредложи за министър на околната среда,

...
Борислав Сандов, който се самопредложи за министър на околната среда,
Коментари Харесай

Проваленият зелен депутат Сандов иска да конфискува над 370 млн декара земи от гражданите

Борислав Сандов, който се самопредложи за министър на околната среда, скандализира с концепцията си да сменя статута на над 370 милиона декара земеделска земя. Това оповестиха за "Скандал " аграрни производители. Сандов желае да ги направи горски територии. Той е внесъл предложение за изменение в Закона за устройството на територията, до момента в който е бил народен представител в безуспешните два къси Народното събрание тази година. Предложението му е направено за да се вкарат гори в горския фонд на страната, като по-късно на очевидно целят екологичните Неправителствени организации. Същевременно обаче неуспелият този път народен представител предлага някакви периоди, в които притежателите да казвали какво ще вършат със земите си и в случай че го изтърван - горите им се вкарват в горския фонд. Обществото ни може би не познава в елементи Закона за горите, само че съгласно него, територия, която един път бъде категоризирана като гора, не може да бъде изменена в друга категория.
Има хиляди аграрни земи, които не могат да се изпозлват, тъй като притежателите им да вземем за пример са мигрирали или наследниците не могат да се схванат за подялба. Част от тях отчасти са обрасли. Същевременно обаче достъпът до земя е главен проблем за това младежи да стартират да се занимават със селско стопанство. Точно такива територии са късмет за бъдещите земеделци, а от ден на ден такива има, в резултат на Ковид пандемията у нас. Промяната, препоръчана от Борислав Сандов, ще отстрани и дребните очаквания на бъдещите млади земеделци.
Изключително притеснително е и желанието на „ зеления” Сандов, да се разпорежда с частни парцели. Това припомня едно остаряло мракобесно време на колективизация, за което към момента има живи очевидци. Роденият през 80-те Борислав Сандов очевидно не схваща какви страсти това ще разсъни у милиони български съграждани.
Политическите неуспехи на Сандов са изключително фрапиращи обаче. На изборите през април в родната си област Смолян той е получил 418 персонални преференции. През юли получава 528, само че за изборите през ноември той е бил отстранен от изборния лист в региона, поради зелените си екстравагантни хрумвания, които заплашвали поминъка на хиляди в родопската област. Поради тази причина Сандов е комплициран да води листата на "Демократична България " в област Монтана, където обаче получавал скромните 127 гласа, като вторият и третият в листата получават повече гласове от него.
След като не съумява да стане народен представител нито от Монтана, нито от 25-и МИР в София, където губи над 40% от персоналните си симпатизанти очевидно поради незадоволителни резултати, в този момент е тръгнал да се предлага за министър на околната среда от квотата на "Демократична България ".
А дали човек наказан за клюка от починалия бизнесмен Лъчезар Цоцорков още през 2016 година, който очевидно пробутва ползи на някакви Неправителствени организации, а не на българските жители, и то очевидно нежелателен и неизбран от гласоподавателите, може да ръководи министерство без да е имал нито ден трудов стаж друг от акции на всякакви НПО-та? И човек, които има единствена персонална облага в зрелия си живот "Форд Фиеста ", закупен за 2000 лева през 2021 година дружно със брачната половинка си, внезапно ще може да ръководи милиарди левове по разнообразни стратегии и фондове? Едва ли. Не могат да се позволяват национални опити, когато всички български жители чакат смяна към по-добро.

Емилиян Кънчев
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР