Борислав Сандов е отменил в последните си часове като министър

...
Борислав Сандов е отменил в последните си часове като министър
Коментари Харесай

Сандов отменил в 12 без 5 строежа на АМ ''Струма'', България може да връща 1,6 млрд. евро на ЕС

Борислав Сандов е отменил в последните си часове като министър на околната среда и водите в оставка всички предходни процедури по Оценка за влияние върху околната среда (ОВОС), които даваха опция в обозримо бъдеще да бъде довършена автомагистрала " Струма " през Кресненското дефиле.

Отсечката е една от най-смъртносните по пътната мрежа у нас. Най-вероятно това значи, че България ще е длъжна да върне на Брюксел всичките 1,6 милиарда евро, които страната до момента е получила за построяването на автомагистрала " Струма ".

Сандов от дълго време упорства настоящия план за автомагистралата да бъде изменен и трасето да мине през 15-километров тунел, което би оскъпило неведнъж строителството. По тази тематика екоминистърът бе в сериозен спор с районния министър Гроздан Караджов.

Има опция решенията на министъра да бъдат обжалвани пред Върховният административен съд и да бъдат анулирани. Също по този начин е допустимо новият длъжностен министър Росица Карамфилова-Благова да анулира заповедите на Сандов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР