Борислав Михайлов остава президент на Българския футболен съюз за нови

...
Борислав Михайлов остава президент на Българския футболен съюз за нови
Коментари Харесай

Борислав Михайлов остава начело на БФС

Борислав Михайлов остава президент на Българския футболен съюз за нови 4 години. Това стана ясно след изключителния конгрес на БФС в днешния ден.

241 от събралите се общо 483 делегати дадоха вота си за нов мандат на досегашния началник в зала 1 на Националния замък на културата в София.

Основният кандидат Димитър Бербатов получи 230 от гласовете, а Христо Порточанов бе подсилен от 8 клуба. Въпреки минималната разлика в гласовете и условието за прекосяване на границата от 242 гласа балотаж няма да има.

По-рано през годината Михайлов подаде оставка от поста, само че по-късно я отдръпна. До привикване на ексклузивен конгрес на централата се стигна след решение на Софийски градски съд, съгласно което футболният съюз би трябвало да организира общо заседание на 12 октомври и да избере нов президент. Това стана с подписка на Бербатов, отразяваща настояването на 189 от футболните клубове, членуващи в организацията, за привикване на такова мероприятие.

Първия си мандат Михайлов завоюва през 2005 година. До момента на президентския пост е преизбиран 4 пъти.

На днешния конгрес участваха и публични посетители от УЕФА и ФИФА.

Бербатов: Ще оспорваме решението

В изявление след края на конгреса Бербатов разяснява, че е отчаян, че 20 от клубовете не са били позволени по необясними аргументи. „ Вотът е подобен, какъвто е “, сподели футболистът. Той добави, че решението ще бъде оспорено в съда. „ Един глас не доближава, само че те го извъртяха по друга формула, на гласуващите, които са били вътре… Има стенограма, самият водещ сподели, че с цел да победи претендентът, му трябват 242 гласа, единствено че не ни дадоха да я забележим “, изясни още Бербатов.

По думите му вотът не е минал съгласно Устава на БФС. „ Загубата е за нас в този случай, само че не е вярното решение “, сподели той. „ Един глас не им стига, което е погрешно. “

„ Ние сме морални спечелили, тъй като направихме каквото зависи от нас “, сподели някогашният нападател на „ Манчестър Юнайтед “.

„ Ние сме футболни хора, под една или друга форма сме във футбола, само че не сме се отказали. Няма късмет да се откажем “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР